Економіка

Житомирські статистики стверджують, що за останній місяць в області впали ціни

13 June 2016, 09:30

 У Житомирській області ціни на споживчому ринку у травні знизилися на 0,3% в порівнянні з квітнем.

Про це повідомляє Головне управління статистики в Житомирській області.

«Ціни на споживчому ринку у травні 2016 року порівняно з квітнем цього ж року знизились по області на 0,3%, по Україні зросли на 0,1%. З початку року по області та Україні ціни зросли однаково – на 5,2%», - інформують статистики.

На продовольчому ринку у травні 2016 р. індекс споживчих цін на продукти харчування та безалкогольні напої становив 100% (тобто, вони тримаються на тому ж рівні – ред.).

«Овочі подешевшали загалом на 7,9%, в основному за рахунок зниження цін на капусту. Коренеплоди, цибуля та гриби подорожчали на 7,1%, картопля – на 2,3%. Також подешевшало сало на 9,3%, молоко – на 5,3%, сметана, сири, цукор, чай, шоколад, хліб – на 2,6–0,4%. Водночас, яйця подорожчали на 10,0%, безалкогольні напої, маргарин, м'ясо курей, морозиво, борошно і крупи, оливкова та соняшникова олія, фруктові соки, рис, мед, риба та продукти з неї (у т.ч. свіжа риба на 1,7%), макаронні вироби, масло, кондитерські вироби з цукру, кава, мінеральні та джерельні води – на 3,9–0,7%. Серед фруктів подешевшали банани, яблука, цитрусові на 8,6–2,6%» - йдеться у повідомленні.  

Як стверджують в управлінні статистики, плата за житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива знизилась на 2,4% внаслідок зниження тарифів на природний газ на 4,3%. «Одяг і взуття подешевшали на 0,8%, у т.ч. взуття – на 1,5%», - йдеться у повідомленні.

Вартість послуг транспорту збільшилась на 2,9%, автомобілі подешевшали на 1,9%.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2015 року в Житомирській ОДА відбулася «цінова» нарада, на якій встановили гранично допустимий рівень накрутки на продукти харчування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі