Події

В одному з райцентрів Житомирської області поліцейські затримали Mercedes з бурштином

13 June 2016, 12:15

12 червня двоє жителів Житомирської області були затримані працівниками поліції на організованій ними незаконній копальні в Олевському районі. Ще двох бурштиношукачів правоохоронці затримали в райцентрі з уже видобутим «сонячним камінням».

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Уночі 12 червня працівники спеціальної рейдової групи, до складу якої увійшли працівники Управління захисту економіки Нацполіції в області, роти поліції особливого призначення та місцеві поліцейські, виявили в лісовому масиві неподалік с. Обища в Олевському районі двох чоловіків, які саме налагодили видобування бурштину. Використовуючи мотопомпу, вони розмивали ґрунт, аби дістати «сонячне каміння». Як з’ясувалось, нелегальними старателями є 42-річний житель м. Олевська та 56-річний житель району. На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці вилучили мотопомпу, 2 пожежні шланги, тички та швайбер.

Увечері цього ж дня, під час проведення оперативно-профілактичних заходів в м. Олевську, працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль Mercedes Sprinter під керуванням 24-річного місцевого жителя. У салоні транспортного засобу, де також знаходився пасажир, 33-річний житель району, правоохоронці виявили поліетиленовий пакет з камінням бурштину вагою понад 600 г. Чоловіки пояснили, що видобули каміння неподалік с. Шебедихи Олевщини.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафними санкціями, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 10 червня, під час відпрацювання Олевського району Житомирської області, рейдова група працівників Управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції та Головного управління НП виявила та затримала копачів-нелегалів, які незаконно видобували сонячне каміння.

Фото прес-служби ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі