Події

У селі в Житомирській області, де нещодавно відбулася перестрілка через бурштин, затримали старателів

11 June 2016, 12:45

10 червня, під час відпрацювання Олевського району Житомирської області, рейдова група працівників Управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції та Головного управління НП виявила та затримала копачів-нелегалів, які незаконно видобували сонячне каміння.

Про це повідомляє управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Нацполіції.

«10 червня близько 15 години поблизу с. Обище Олевського району рейдувальники спочатку почули звук, схожий на роботу мотопомпи, а під’їхавши ближче, побачили незаконно організовану копальню і старателів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Олевського відділення поліції, працівники якої задокументували виявлене. Правоохоронці вилучили 2 мотопомпи, автомобіль УАЗ, пожежні рукави та сачки, за допомогою яких старателі розмивали ґрунт для подальшого видобутку бурштину. Триває з’ясування усіх обставин та осіб старателів», - йдеться у повідомленні.

Подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років, - нагадують у поліції.

Між тим олевський журналіст, депутат Житомирської облради Олександр Ніколайчук 11 червня на своій сторінці в соцмережі виклав свіже фото видобутку бурштину в Обищі.

«Олевський район, село Обище... червень 2016 року», - написав він.

Як повідомляв Житомир.info, у селі Обище Олевського району Житомирської області відбулася перестрілка між представниками заїжджих бандитських формувань та місцевим населенням. За повідомленням голови Олевської райдержадміністрації Василя Невмержицького, конфлікт стався після приїзду близько 30 невідомих осіб на 8 автомобілях без номерних знаків. Повідомлялося про 4 розбитих машини без номерів, трьох потерпілих та 9 затриманих. Пізніше поліція повідомила, що поранених вогнепальною зброєю в конфлікті немає, є лише травмовані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі