Події

У Житомирі затримали нападників, які вивезли до столиці підприємця і відібрали майже 40 тис. грн

13 June 2016, 13:30

У Житомирі троє молодиків 26 травня насильно усадили 35-річного приватного підприємця з м. Києва в автомобіль, завезли до столиці і погрозами застосування ножа змусили чоловіка зняти з банківських рахунків гроші, які врешті відібрали. До поліції потерпілий звернувся лише через тиждень.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«За словами заявника, наприкінці травня він приїхав до Житомира у власних справах і затримався на кілька днів. У день від’їзду на одній з вулиць міста до нього підійшли незнайомі чоловіки і, назвавшись правоохоронцями, стусанами всадили його у припаркований поряд автомобіль ВАЗ.  Пасажир-невільник не мав змоги розгледіти, куди рухається машина. Коли  ж чоловіки, які сиділи по обидва боки від нього, стали погрожувати застосуванням ножа, зрозумів, що вони точно не ті, за кого себе видають. Жертву нападники вивезли у ліс і там виголосили свої вимоги: підприємець мав віддати їм готівку з банківських рахунків. З лісу усі виїхали ввечері вже автомобілем невільника, який двоє із зухвальців забрали з Житомира. У столиці, куди врешті дісталися, машина зупинялася біля різних банкоматів. Загалом незнайомці заволоділи коштами близько 40 тисяч гривень, відібрали у чоловіка вартісний мобільний телефон і залишили його у столиці, не на жарт залякавши розправою у разі звернення до правоохоронців», – йдеться в повідомленні.

Нападниками виявився житомирянин та двоє жителів обласного центру.

«Ще за кілька днів у результаті слідчо-оперативних заходів поліцейські вже знали імена ймовірних розбійників. Виявилося, вони дізналися про столичного підприємця від його випадкового знайомого і наступного дня вчинили напад. Серед таких – 39-річний житомирянин і ще двоє жителів обласного центру віком по 24 роки.

11 червня у Житомирі оперативники карного розшуку затримали усі трьох чоловіків у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Свою вину вони визнали. Того ж дня їм було офіційно повідомлено про підозру. Нині вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу. Підозрювані перевіряються на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень», – повідомила прес-служба.

За чинним законодавством розбій, учинений групою осіб, може обернутися трьом житомирянам ув’язненням на строк від 7 до 10 років.

Як повідомляв Житомир.info, 15 квітня троє чоловіків побили та пограбували таксиста, який привіз їх з райцентру до Житомира.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі