Події

Житомирянина за сприяння діяльності терористичної організації можуть посадити на 15 років

13 June 2016, 17:31

Житомирянина за сприяння діяльності терористичної організації можуть посадити на 15 років за грати з конфіскацією майна.

Про це повідомляє прокуратура Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом сприяння діяльності терористичної організації, за ч. 1 ст. 258-3 КК України. Житель м. Житомира підозрюється у створенні у соціальній мережі Facebook сторінки «Житомирская народная дружина», на якій протягом 2014-2015 років розповсюджував інформацію антиукраїнського характеру на підтримку «ДНР» та розміщував інші матеріали, взяті з пропагандистських російських засобів масової інформації. Досудове розслідування проводилося Управлінням Служби безпеки України в Житомирській області. Санкція зазначеної статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої», – йдеться у повідомленні.

Остання публікація у соціальній мережі Facebook сторінки «Житомирская народная дружина» була зроблена 25 лютого 2015 року. Прихильниками цієї сторінки э 1513 осіб. Також подібна сторінка є й у мережі ВКонтакті. Остання публікація була зроблена 16 липня 2014 року. 39 друзів.

Як повідомляв Житомир.info, на початку жовтня 2015 року СБУ розшукувала житомирянина, який вербував знайомих у «ДНР».

Скрін з соціальної мережі Facebook

Скрін з соціальної мережі ВКонтакті 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі