Влада

Мінохорони здоров’я відповіло на звернення Житомирської міськради: коштів на медичну субвенцію немає

14 June 2016, 12:38

На лист Житомирської міської ради стосовно медичної субвенції Мінохорони здоров’я України відповіло листом, зміст якого зводиться до того, що у держбюджеті немає коштів. 

Про це на своїй сторінці у Facebook увечері 13 червня написав заступник міського голови Житомира Матвій Хренов.

«На лист Житомирської міської ради стосовно медичної субвенції Міністерство охорони здоров’я відповіло листом на трьох аркушах, зміст яких зводиться до того, що грошей у держбюджеті немає і не буде. При цьому у листі чиновники зазначають, що єдиним джерелом збільшення обсягу медичної субвенції з держбюджету на місцеві є видатки резервного фонду медичної субвенції. А рішення про розподіл цих коштів приймає Кабмін за погодженням з Комітетом ВР України з питань бюджету на основі пропозицій від обласної адміністрації з обґрунтуваннями та розрахунками. Якщо перекласти на «нормальну» мову, то нас проінформували, що фінансування закладів хорони здоров’я фактично є нашою проблемою», - написав чиновник.

Матвій Хренов також зазначив, що розрахунки міністерства базуються на єдиному принципі для всіх територій: з розрахунку на одну особу наявного населення.

«А це значить, що по зарплатам медиків дефіцит по субвенції більше ніж на 70%», - написав він.

У коментарі Житомир.info заступник мера розповів, що на сьогодні Житомирі недоотримав 56 млн грн «медичної» субвенції, однак заборгованості по зарплатам медикам поки немає.

«У місті недостатність по субвенції на сьогодні 56 млн грн. Тому, як ви знаєте, ми вже двічі виходили з цим питанням на сесію і виділяли кошти з міського бюджету. Ми звернулися до Мінохорони здоров’я і Міністерства фінансів для того, щоб нам дали додаткові кошти. Відповідь ви бачили. Треба розраховувати лише на власні сили. Тобто, з одного боку мають бути заходи економії, з іншого – додаткові кошти з міського бюджету. Але ми роботу по міністерству не припиняємо, проводимо її на найвищих рівнях, і я сподіваюся все ж, що додаткові гроші ми отримаємо. Станом на 14 червня в Житомирі немає проблем із зарплатою медикам, тому ми не виходили на позачергову сесію з цим питанням», - розповів Матвій Хренов.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії 28 квітня 2016 року депутати Житомирської міськради направили на зарплату працівникам закладів охорони здоров’я 2 млн 808 тис. грн. 

 

Скріншоти документів зі сторінки в мережі Матвія Хренова

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі