Події

У Житомирі оперативники затримали розкрадачів Інтернет-обладнання та впіймали грабіжника

14 June 2016, 13:45

У Житомирі 13 червня оперативник карного розшуку затримали розкрадачів Інтернет-обладнання та піймали грабіжника.

Про це14 червня на своїй сторінці у фейсбук написав начальник ГУ Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

«Учора оперативники карного розшуку затримали двох житомирян, 24 і 25-ти років. Обидва нишпорили горищами багатоповерхівок, де зазвичай встановлюється обладнання для доступу до інтернет-мережі. Молодики демонтували його вартісні основні частини. Потім викрадене перепродавали через спеціалізовані веб-сайти. Оперативники провели достатньо кропітку роботу, аби встановити особи крадіїв та затримати їх. Нині встановлена причетність молодиків до вже понад десятка таких крадіжок, учинених у Житомирі. Слідство триває. До речі, працюючи над розкриттям цих злочинів, розшуківці водночас затримали грабіжника. Під час слідчих дій до них звернулась житомирянка, в якої молодик тілько-но на одній з вулиць вихопив з рук гаманець і втік. Розшуківці відпрацювали прилеглий квартал і не дозволили грабіжнику зникнути у натовпі. При парубкові виявили відібраний у жінки гаманець. Із затриманим нині працюють слідчі», - пише начальник обласної поліції.

Подробиці затримання грабіжника повідомила прес-служба ГУНП.

«Під час проведення відтворення обставин викрадення вартісного обладнання користувачів Інтернет-мережі працівники слідчої групи почули крик жінки про допомогу. Швидко зорієнтувавшись у ситуації, оперативники з’ясували, що кілька хвилин тому незнайомець вихопив гаманець з рук потерпілої, яка у цей час розмовляла по мобільному. 40-річна жінка лишень встигла розгледіти спину грабіжника й здійняти галас. Розшуківці перекрили прилеглий до місця події квартал та розпочали обстеження місць можливого сховку незнайомця. Уже за кілька хвилин схожого за описом молодика помітили на одній з вулиць. Чоловік намагався пробігти до людного проспекту, аби загубитись у натовпі. Втім поліцейські його вчасно наздогнали та зупинили», - інформує ГУ Нацполіції.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Затриманий виявився 22-річним жителем обласного центру. Нині йому може загрожувати покарання від штрафу до 4-річного ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирський відділ поліції розшукує двох шахрайок, які під приводом зняття порчі заволоділи грошима та майном жительки обласного центру на загальну суму понад 86 тисяч гривень.

 

Фото з фейсбук-сторінки В’ячеслава Печененка

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі