Місто

Мер Житомира розповів, яким після ремонту стане пішохідний міст і як запобігатимуть суїцидам

14 June 2016, 15:52

Як зробити пішохідний міст у парку Гагаріна більш безпечним і припинити суїциди, які періодично тут трапляються, - розмови про це у Житомирі точаться не один місяць.

У коментарях під публікаціями про самогубства і в петиції до міського голови вирішити проблему пропонували, натягнувши під мостом сітку. А ще на мосту встановили відеокамери, які мають допомагати рятувальникам і правоохоронцям оперативно реагувати на спроби самогубства.

Нині пішохідний міст зачинили на ремонт, але днями рятувальникам довелося знімати з нього екстремала, який виліз на опору і більше години відмовлявся спуститися.

Які заходи безпеки планують розробити після реконструкції мосту, на прес-конференції 14 червня розповів міський голова Сергій Сухомлин.

«Скажу, що міст після ремонту буде красивим. На предмет безпеки ми опрацьовуємо різні варіанти і, чесно кажучи, натягнути сітку - ми прораховували ці варіанти, і насправді є багато технічних складнощів. Зокрема, сітка різко збільшує парусність мосту, що може привести до порушення конструкції. Камери віедонагляду не дають бажаного результату. Позавчора у нас була спроба суїциду, і тільки завдяки діям поліції вдалося цьому запобігти. У парку виникає багато інших проблем: це вигул собак, це крадіжки і так далі. Зараз розробляється проект по реконструкції парку. Після того, як буде закінчено приведення моста в порядок, і на цьому мосту буде зроблено світлодіодне підсвічування, думаю, до Дня міста ми побачимо міст дійсно у всій красі, як арт-об'єкт, який буде служити прикрасою міста. Ми розглядаємо питання установки постійного пункту чергування, фактично охорони біля моста. Живий контакт і людина, яка чергує - це найбільш зручна ситуація, напевно, виправдана для того, щоб запобігти цим спробам суїцидів», - зазначив Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 10 квітня з підвісного мосту у парку ім. Гагаріна викинулася людина – третя від початку 2016 року, яка вчинила самогубство з мосту. Взимку 2016 року з мосту в парку впали двоє чоловіків, один з них - через сімейну сварку. У 2015 році було як мінімум 8 випадків суїциду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі