Суспільство

У Житомирській області встановили меморіальну дошку загиблому десантнику Андрію Когану

16 June 2016, 14:44

Меморіальну дошку загиблому десантнику 95-ї бригади Андрію Когану відкрили в смт. Висока Піч на Житомирщині, де живе родина бійця. Дошку встановили на фасаді місцевої школи, куди ходитиме син військовослужбовця.

«Перш за все я хочу подякувати нашим місцевим хлопцям, АТОшникам, тому що саме вони стали засновниками того, щоб відкрилася ця дошка. Дорогі хлопці, я вас всіх поважаю, я вами пишаюся. Женя піде сюди, до цієї школи, буде навчатися і буде завжди вас згадувати теплим, вдячним словом», - звернулася вдова військовослужбовця Віра Коган.

«Дитя буде ходити у школу, буде бачити цю плиту, що це тато, буде гордитися, мені здається. Він пам'ятає, портрет щоб ніхто з місця не забирав. Він усім показує, що це тато, показує, що тато на небі», - розповідає теща десантника Людмила Яськевич.

Андрій Коган родом із Запоріжжя, довгий час жив на Вінничині. Як його тато і дід, мріяв стати військовим. Розпочавши службу у 95-й бригаді, він переїхав на Житомирщину, був командиром протитанкового ракетного батальйону, і одразу після окупації Криму одним з перших у складі бригади вирушив на Схід, пройшовши найгарячіші точки у перші місяці війни. 26 червня 2014 року боєць загинув на блокпосту під Слов’янськом. Вшанувати його пам’ять прийшли рідні, сусіди та бойові побратими.

«Це мої сусіди, і я особисто знала Андрія, дуже славний хлопець. Коли почалася війна, він навіть не задумався, він один із перших, хто поїхав в зону АТО, але під час першого перемир'я так сталося, що він загинув. Цей захід - це пам'ять перш за все про хлопців, які віддали своє життя, щоб ми сьогодні могли зустрічатися», - зазначила мешканка смт. Висока Піч Лілія Куприненко.

Як повідомляв Житомир.info, 2 липня у Житомирі попрощалися із загиблим  сержантом Андрієм Ігоревичем Коганом, 1984 року народження. Його поховали на військовому кладовищі в Житомирі. У серпні 2015 року Віра Коган разом з іншими вдовами приїжджала до Житомирської ОДА, щоб прослідкувати за розподілом 31 мільйона гривень на купівлю квартир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі