Події

У Новограді-Волинському поліція затримала трьох чоловіків, які майже півроку обкрадали будинки, магазини та офіси

17 June 2016, 09:29

14 червня поліцейські затримали трьох чоловіків за підозрою у вчиненні понад півтора десятка крадіжок з приватних будинків, магазинів та офісів Новограда-Волинського та району.

Про це повідомляють на сайті ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«Уже встановлені слідчими факти скоєння затриманими крадіжок відбувалися у період з січня по травень 2016 року, значна частина приходиться на березень.У групи не було якогось характерного способу вчинення злочинів. Вони обирали недобудовані або нежилі помешкання, також обкрадали офіси, кафе та магазини. У всіх випадках спосіб проникнення також був різним: від зламу конструкції металопластикового вікна приватного будинку до проникнення через горище у кафе-барі. З місць забирали гроші та будь-які цінні речі, а також комп’ютерну техніку, продукти харчування, електроінструменти, батареї опалення, апарати для приготування кави і таке інше. Загалом, за попередніми підрахунками, сума завданого молодиками збитку жителям міста та району сягнула понад 200 тисяч гривень. Підозрюваних затримали безпосередньо за місцем їх тимчасового перебування. У причетності до вчинення крадіжок вони зізнались. У ході першочергових дій поліцейськими вилучено знаряддя скоєння злочинів та частину викраденого майна.За наявною інформацією, чужі речі збувались переважно через ломбарди, тож нині тривають заходи по перевірці цих відомостей», –йдеться в повідомленні.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України молодикам, які є місцевими жителями віком 23 та 19 років, може загрожувати до 6 років ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, у Бердичеві після вчинення квартирної крадіжки поліція затримала озброєного 42-річного жителя Луганщини.

Фото з сайту ГУ Нацполіції в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі