Місто

У Житомирі родина, в якій троє людей змушені пересуватись на інвалідних візках, проживає в однокімнатній квартирі

17 June 2016, 17:30

У цій однокімнатній квартирі Ярослав Переверзєв разом із родиною проживає вже 25 років. Його дружина та дочка через інвалідність змушені пересуватись виключно на візках. Чоловік розповідає: в маленькій квартирі в п’ятиповерхівці проживає одразу п’ятеро людей. 

«29,5 квадратних метрів. Це включаючи кухню і коридор. А житлове приміщення всього 18 квадратних метрів. У ньому проживає п'ять чоловік, враховуючи, що в мене є зять. Оце дві сім'ї живе в одній квартирі», - каже чоловік.

Ярослав розповідає: хоч квартира і маленька, але усі члени родини розуміють одне одного. Та попри взаєморозуміння, навіть снідати Переверзєвим доводиться окремо.

«По черзі. Всі на кухню не влазять. Там маленька кухонька, 4 квадратних метри. Якщо всі на кухню збираються, то доводиться навіть біля мийки дружині відкривати шухлядку. Вона собі окремо, молодь собі сідає окремо за столиком з дитиною, а я біля жінки сиджу», - розповідає Ярослав Переверзєв.

Дочка Ярослава Наталія каже: ані під’їзд будинку, ані сама квартира не пристосовані для людей з особливими потребами.

«8 квадратних метрів для молодої сім'ї і літніх батьків - це дуже важко. Туалет маленький, кухня маленька, навіть для візка. Два візки навіть не вміщаються», - розповідає Наталія Переверзєва.

Щоб хоч якось поліпшити свої житлові умови родина Переверзєвих звернулась до міської влади. Мер Житомира Сергій Сухомлин розповідає: зараз усі сконцентрувались на допомозі учасникам АТО, але поряд із ними не можна забувати про незахищені категорії населення міста.

«Ми зараз почали інвентаризацію квартир ЖЕКів і протягом цих кількох місяців вже знайшлося кілька квартир. Зараз є приблизно 4-5 квартир, які можна буде розглядати до виділення якраз ось цим житомирянам», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Остаточне рішення про виділення нового житла родині Переверзєвих мають прийняти депутати міської ради на сесії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі