Україна

В Ізмаїлі проведуть гіперхлорування води, мер радить мити овочі та фрути з милом і обдавати окропом

20 June 2016, 11:54

В Ізмаїлі Одеської області буде проведено гіперхлорування мереж водопостачання.

Про це повідомив у понеділок в Facebook мер міста Андрій Абрамченко.

"З метою профілактики прийнято рішення провести гіперхлорування мереж водопостачання – в зв'язку з тим, що норовірус і ротавірус стійкі до тієї дози хлору, яка застосовується для стандартного знезараження води", - написав він.

За словами мера, при проведенні гіперхлорування вода буде непридатною для використання.

"За шість годин до початку цих робіт населення міста Ізмаїла буде попереджено - з тим, щоб зробити необхідний запас води", - зазначив він.

Абрамченко додав, що водою в побутових цілях зараз користуватися можна, після обов'язкового кип'ятіння. Овочі та фрукти перед вживанням слід мити з господарським милом і обдавати окропом.

Він також повідомив, що під охороною перебувають території відпочинку біля водойм Лебедине озеро, обвідний канал біля морвокзалу, а також територія біля діорами.

"Причина - на поверхні водойм знаходяться кишкова паличка, ротавірус і норовірус", - зазначив мер.

"Особливо підкреслю: у висновках фахівців зазначено, що всі аналізи водопровідної води на бактеріальну складову давали негативний результат", - додав він.

Разом з тим, Держслужба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що протягом 16-19 червня до Ізмаїльської районної лікарні з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт" звернулося 399 осіб, з яких 241 дитина.

Станом на 7 годину ранку 20 червня в медичних закладах м. Ізмаїл перебуває 260 осіб (з них 185 дітей). Виписано (переведено на амбулаторне лікування) 139 осіб (з них 56 дітей).

Всі потерпілі – мешканці м. Ізмаїл та с. Броска Ізмаїльського району.

"Фахівцями СЕС здійснюється комплекс санітарно-епідеміологічних заходів. Попередня причина захворювання – споживання недоброякісної води", - йдеться в повідомленні.

Українська правда

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі