Суспільство

Героя України з Житомира Олександра Петраківського обстежили у Польщі

21 June 2016, 09:28

За дорученням Президента України зранку 20 червня до Польщі відбула міжвідомча комісія у складі медичних фахівців Міністерства оборони та Міністерства охорони здоров’я, щоб обстежити пораненого під час АТО Героя України майора Олександра Петраківського.

Про це Житомир.info повідомили в управлінні комунікацій та преси Міністерства оборони України.

«Метою поїздки було визначення стану хворого та прийняття фахового рішення щодо подальшого лікування військовослужбовця у клініках закордонних країн. Лікарі обстежили Олександра Петраківського та  визначили стан хворого. Зокрема, встановлено, що у пацієнта енцефалопатія складного ґенезу: спостерігається збереження деяких коркових функцій, що дозволяє сподіватися на прогрес у лікуванні. Також у Олександра є реакція, він посміхається, впізнає близьких та родичів, на очах можуть з’являтися сльози. За висновками лікарів — представників виїзної міжвідомчої комісії Міноборони та МОЗ, - хворий транспортабельний та потребує подальшого лікування і реабілітації в спеціалізованій клініці», - йдеться в повідомленні.

Незабаром представники комісії приймуть рішення щодо вибору лікувального закладу для офіцера.

Також у Міноборони нагадують, що Указом Президента України майору Олександру Петраківському присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

«Цього високого звання офіцера було удостоєно за виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені 20 липня 2014 року, коли група спеціального призначення під його командуванням забезпечувала проходження колони техніки сил АТО до Луганського аеропорту. Зараз майор Олександр Петраківський перебуває у Воєводському реабілітаційному шпиталі міста Гурово-Іловецьке Республіки Польща», - повідомляє управління комунікацій.

Як повідомляв Житомир.info, Петраківський Олександр Петрович, 1988 року народження, житомирянин, капітан 8 полку спецпризначення міста Хмельницький. Отримав осколкове поранення голови, переніс декілька операцій, два мікроінсульти. 4 грудня 2014 року Петро Порошенко присвоїв Олександру Петраківському звання Героя України. Нині майор повільно виходить з коми, йому всією Україною збирають кошти на лікування за кордоном.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі