Економіка

Служба автодоріг в Житомирській області відреагувала на повідомлення про 100 млн грн ймовірного завищення вартості ремонту

21 June 2016, 15:27

Служба автодоріг в Житомирській області ймовірно завищила на 100 мільйонів гривень очікувану вартість ремонтних робіт.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державного агентства автомобільних доріг України від 15 червня 2016 року.

«18 травня 2016 року незалежна експертно-моніторингова група здійснила першу оцінку проведення державних закупівель у Житомирській області. Предметом оцінки стала закупівля робіт з поточного середнього ремонту на трьох ділянках автомобільної дороги М-21 Житомир – Могилів-Подільський загальною протяжністю близько 32 кілометра: 

Лот 1 – ділянка км 4+000 – км 14+600;

Лот 2 – ділянка км 14+600 – км 25+200;

Лот 3 – ділянка км 25+200 – км 35+800.

За результатом проведеного дослідження кошторисної документації учасника, що запропонував найнижчу цінову пропозицію, а також за результатами аналізу усіх наданих матеріалів, встановлене ймовірне завищення Службою автомобільних доріг у Житомирській області очікуваної вартості закупівлі, – йдеться у висновку моніторингової групи. Як зазначено у звіті, можливе завищення становить 100 мільйонів гривень (за цінами матеріалів та робіт станом на червень 2015 року) від визначеною Службою автодоріг очікуваної вартості у 292 мільйони гривень (292 029 024 гривень)», - повідомляє прес-служба Укравтодору. 

У повідомленні також йдеться, що за результатами звіту незалежної моніторингової групи Укравтодор ініціював перевірку роботи Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

«Якщо завищення буде доведено – будуть прийматися відповідні рішення щодо звільнення та покарання відповідальних за це осіб», – цитує прес-служба тимчасово виконуючого обов’язки голови Укравтодору Євгенія Бараха.

21 червня прес-служба Служби автомобільних доріг у Житомирській області розмістила на своїй сторінці у Facebook відповідь на повідомлення Укравтодору.

«Служба автомобільних доріг у Житомирській області вважає припущення, оприлюднені прес-службою Укравтодору щодо завищення на 100 мільйонів гривень очікуваної вартості ремонтних робіт, передчасними, і вважає за доцільне скористатися правом на відповідь щодо даної інформації.

Дійсно, у травні поточного року у Службі автомобільних доріг проводила роботу експертно-моніторингова група з питань закупівель товарів, робіт на послуг для дорожньої галузі. Вивчалося проведення закупівлі послуг Службою з поточного середнього ремонту автодороги державного значення М-21 Житомир-Могилів-Подільський. Згідно з висновком, припускається «ймовірне завищення Службою автомобільних доріг у Житомирській області очікуваної вартості закупівлі». Не зрозуміло, на основі чого зроблено висновок про завищення Службою автомобільних доріг у Житомирській області очікуваної вартості, оскільки в звіті вказано й те, що при проведенні дослідження розрахунку вартості документація «складена відповідно до вимог ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва», та зазначено, що в документації «вартість матеріалів не перевищує середньо регіональні ціни». Звітом також визнано, що «за результатом проведення моніторингу встановлено, що по заявленим пропозиціям можлива економія використання державних коштів в межах 100 млн грн від очікуваної вартості закупівлі», - йдеться у відповіді.

У повідомленні прес-служби також йдеться, що САД вважає своїм обов’язком «забезпечення вчасного та якісного виконання робіт за найменшою ціною з метою економії бюджетних коштів», а також застерігає колег утриматись від наклепів та не вводити людей в оману.

Як повідомляв Житомир.info, за поточний середній ремонт автомобільної дороги Житомир-Могилів-Подільський на ділянці в 31,8 км ще в 2013 році  збиралися потратити понад 232 млн грн. Днями Служба автодоріг в Житомирській області повідомила, що виконала доручення Прем’єр-міністра про ямковий ремонт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі