Суспільство

Щоб зняти соціальну напругу, на трасі Житомир-Бердичів замість обіцяного капітального проведуть поточний ремонт за 232,5 млн. грн.

4 July 2013, 15:37

За поточний середній ремонт автомобільної дороги Житомир-Могилів-Подільський на ділянці в 31,8 км у Житомирській області потратять понад 232 млн. грн.

Про це повідомляє офіційний загальнодержавний веб-портал Державних закупівель.

27 червня служба автомобільних доріг у Житомирській області Держагентства автомобільних доріг України оголосила про необхідність застосування процедури закупівлі у одного учасника послуг з поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Житомир - Могилів-Подільський (окремими ділянками). Планується відремонтувати частину вказаної траси на ділянці в Житомирській області (ділянка км 4+000 - км 14+600; ділянка км 14+600 - км 25+200; ділянка км 25+200 - км 35+800; шляхопровід через залізницю в с. Осиково на км 35+140). Загальна протяжність - 31,8 км.

«На проведення процедури закупівлі «відкриті торги» необхідно 2,5 місяці, а ремонт дорожнього покриття із застосуванням гарячої асфальтобетонної суміші, а також щебеневих матеріалів, оброблених органічними в’яжучими матеріалами, необхідно виконувати в суху погоду, коли температура повітря не нижче ніж плюс 10 градусів. Беручи до уваги аварійний стан автомобільної дороги, значні обсяги виконання робіт, довготривалість процедури закупівлі відкритих торгів, що може призвести до невиконання запланованих на поточний рік ремонтних робіт та, як наслідок, до значного соціального вибуху, виникла нагальна потреба у виконанні вищезгаданих ремонтних робіт та проведенні процедури закупівлі у одного учасника», - йдеться в обґрунтуванні застосування процедури закупівлі у одного учасника.

За результатами проведеної закупівлі вказані ремонтні роботи буде виконувати ПАТ «Південьзахідшляхбуд» (м. Вінниця) за 232 млн. 472,5 тис. грн. з державного бюджету України. Розпорядник коштів – Державне агентство автомобільних доріг України. Відповідно до тендерної документації, термін виконання ремонтних робіт – липень-листопад 2013 року.

В травні 2013 року Укравтодор повідомив, що на дорозі Житомир – Могилів-Подільський, яка з доріг державного значення найбільш була уражена ямковістю та суцільними деформаціями, ямковість ліквідована, крім ділянки Житомир – Бердичів протяжністю 31,8 км, де конструкція дорожнього одягу втратила несучу здатність і ямковий ремонт є неефективним.

"Поряд з місцями раніше виконаного аварійного ремонту виникають нові руйнування, тріщини розвиваються у вибоїни. На ділянці цієї дороги вже виконано ремонт по прямому напрямку на ділянці від 4 до 36 кілометра та спрямовано на ньому рух зі зворотного проїзду. На решті покриття планується виконання середнього ремонту з вирівнюючим шаром та влаштування нового покриття", - йшлося у повідомлені Укравтодору.

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році на ямковий ремонт траси Житомир-Бердичів потратили 7 млн. грн., але їздити по ній небезпечно для авто. В червні директор департаменту промисловості облдержадміністрації Василь Сухораба повідомив, що на дорогу до Бердичева виділено 230 млн. і за ці кошти її зроблять не гіршу траси Київ-Чоп.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі