Місто

У «Центрі утеплення» відбувся семінар з енергоефективності для голів ОСББ

24 June 2016, 09:36

У Житомирі 23 червня на базі «ЦЕНТРУ УТЕПЛЕННЯ» за підтримки проекту IFC (група Світового банку) «Енергоефективність у житловому секторі України», що здійснюється за фінансування Швейцарської Конфедерації, відбувся семінар з енергоефективності для голів новостворених та майбутніх ОСББ міста.

На прикладах представники «ЦЕНТРУ УТЕПЛЕННЯ» розповіли присутнім про доцільність та шляхи проведення комплексної термомодернізації.

Розпочинаючи семінар завідуючий торгового «ЦЕНТРУ УТЕПЛЕННЯ» Олександр Мазяр зазначив, що стратегія компанії полягає – від розробки проекту до його реалізації.

«Я дякую всім присутнім, хто сьогодні завітав на захід, і в першу чергу хочу наголосити на тому, що стратегія нашої компанії – від проекту до реалізації! Тобто, це проектні рішення, це проектно-кошторисна документація, це комплексна доставка будматеріалів на об’єкт і звичайно, будівельні роботи. Ми маємо великий досвід з державними програмами, минулого року вигідно і зручно утеплилися більше 100 будинків, тобто які отримали компенсації по державній програмі. За час роботи компанії, утеплено більше 2 тисяч будинків по місту та області», – повідомив Олександр Мазяр.

«Наша корпорація в Україні працює для того, щоб енергомодернізація і термомодернізація багатоквартирних будинках в цілому стала реальністю, і завдяки зусиллю моїх колег – проект «Теплий кредит для ОСББ» став реальністю. У нас ще поки є час до опалювального сезону зробити кроки для того, щоб наступний опалювальний період не був таким болючим, яким він буде для більшості населення згодом. Тому сьогодні, ми хочемо, аби житомиряни задумалися над загальними обсягами спожитої енергії та тим, як можна зекономити утепливши свій будинок», – сказала експерт проекту IFC Оксана Рафальська.

Директор «БТК-Центр Комплект» Юрій Опанасюк зазначив, що семінар відбувся спеціально для голів ОСББ, аби на прикладах довести, що термомодернізація в майбутньому збереже тепло в оселях та гроші у гаманцях багатьох житомирян.

«Сьогоднішній семінар з енергоефективності відбувається спеціально дня голів ОСББ. Під час заходу висвітлено багато тем, що стосуються термомодернізації. Зараз дуже актуальною стала тема енергозбереження, і у нас є приклад наших західних партнерів, які вже давно ввели проект термомодернізації у себе. Наразі в Україні також запроваджуються ці заходи з енергоефективності.

Ми зібрали на семінарі голів ОСББ, аби довести і показати на прикладі, що це працює, що це ефективно, і це в майбутньому збереже кошти кожного на витрати на енергоспоживання.

На сьогодні в Житомирській області житловий сектор вже застарілий, тому необхідно його модернізувати, адже загальна кількість будинків, а це близько 80% – застаріла. Будинки збудовані у 70-80-х роках, вони загалом панельні і мають тонкі стіни, тому наш проектний відділ розраховує в комплексі для кожного об’єкту індивідуальний той чи інший матеріал для термомодернізації. За відсутності теплоізоляції будинки втрачають від 30 до 50 відсотків тепла. Через неефективне використання енергії, поєднане із загальною зношеністю більшої частини житлового фонду, відсутні комфортабельні умови проживання та існує надмірна вартість оплати за комунальні послуги. З жителями будинків, що вже доведено до голів ОСББ, будуть обговорюватися питання щодо матеріалів, які повинні використовуватися за стандартами в тому чи іншому приміщенні. Консультації надаватимуться безкоштовно», – розповів Юрій Опанасюк.

Під час семінару головам ОСББ також розповіли про повний комплекс послуг щодо енергоефективності: це надання технічних рішень з утеплення та гідроізоляція будинків, розрахунки вартості матеріалів, виїзд на об’єкт, консультація спеціаліста та запросили до співпраці.

Більш детальну інформація можна отримати за адресою: м. Житомир, вул. Вітрука, 3, та вул. Вокзальна 23а «ЦЕНТР УТЕПЛЕННЯ», тел.: (0412) 41 40 19.

На семінар завітали 42 свідомих представника ОСББ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі