Події

У центрі Житомира ввечері затримали на хабарі прокурора

25 June 2016, 08:41

У Житомирі затримали на хабарі прокурора місцевої прокуратури.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

«У п’ятницю, 24 червня, слідчим відділом прокуратури Житомирської області спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та ЦСО «А» Служби безпеки України затримано під час одержання хабара працівника Житомирської місцевої прокуратури та раніше судимого жителя м. Житомира», - йдеться у повідомленні.

Подробиці затримання розповів прокурор Житомирської області Любомир Війтович.

«Працівник місцевої прокуратури та ще один співучасник, за попередньою змовою, вимагали від підприємця неправомірну вигоду у розмірі 12 тис грн за не притягнення його до кримінальної відповідальності», - уточнив Любомир Війтович.

Затримання, під час якого вилучено частину неправомірної вигоди, відбулося біля 21 години, на одній із центральних вулиць у Житомирі.

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення працівника місцевої прокуратури від посади.

Дії підозрюваних попередньо кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі.

«Прокурор області Любомир Війтович наголосив, що із суворою принциповістю ставиться до найменшого правопорушення, скоєного працівником будь-якого правоохоронного органу. І викриття під час одержання неправомірної вигоди прокурором є закономірним процесом очищення органів прокуратури від корупціонерів», - інформує обласна прокуратура.

Нагадаємо, п’ять місцевих прокуратур, в тому числі – Житомирська, були утворені на базі 23, які діяли раніше, і почали свою роботу з 15 грудня 2015 року.

Як повідомляв Житомир.info, 23 червня працівники управління СБУ, військової прокуратури Житомирського гарнізону та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції у райцентрі Попільня затримали під час отримання хабара капітана поліції.

 

Фото прес-служби прокуратури

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі