Влада

Житомирський виконком підтримав проект рішення про знесення аварійного будинку по вул. Князів Острозьких

1 July 2016, 11:03

1 липня у прес-центрі Житомирської міської ради відбулося позачергове засідання виконавчого комітету. На порядку денному стояло одне питання «Про аварійний житловий будинок № 59 по вул. Князів Острозьких (колишня Шелушкова) в м. Житомирі».

Перед присутніми доповідав начальник управління житлового господарства міської ради Сергій Кондратюк.

«Даним проектом рішення пропонується визнати даний будинок аварійним, таким, що загрожує обвалом, підлягає капітальному ремонту і знести його. Це тяжко назвати будинком, це просто руїни. В даному будинку розпивають спиртні напої, є бомжі, гуляють діти, і мало того, що він в технічному незадовільному стані, він ще в аварійному стані та небезпечному. Пропонується визнати його аварійним, і доручити житловому управлінню знести його і зняти з балансу 11 ЖЕКу», – сказав Сергій Кондратюк.

«Якщо ми привеземо туди екскаватор, то одразу з'являться люди, які там прописані, і які там не живуть останні 25 років. Знаємо ми, скільки там сімей?», – запитала Світлана Півоварова.

«У нас одна сім’я: дружина, колишній чоловік та двоє дітей. Ще у 2015 році рішенням виконкому цій сім’ї наданий дозвіл на постійну реєстрацію по Маяковського, 8», – повідомив Сергій Кондратюк.

«Аналогічна двокімнатна квартира, яка була в цьому ж будинку тому з цією сім’я все вирішено. Ми знали, що потрібно буде це зробити. Чому ми зібрали черговий виконком?! Напевно знаєте, що цю земельну ділянку ми передали під кооператив учасникам АТО і зараз вони вже готові ставати до роботи, і нам просто необхідно прийняти рішення і знести цей будинок для того, щоб цей кооператив міг ставати до роботи і готувати майданчик під будівництво», – сказав Сергій Сухомлин.

За відповідний проект рішення проголосували 12 членів виконкому.

Нагадаємо, у Житомирі хочуть визнати аварійним та знести будинок № 59 по вул. Князів Острозьких.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира хотіла ще в 2013 році знести два аварійних будинки по вулиці Старовільській, 22 і Шелушкова (Кн. Острозьких), 59. Пізніше за другою адресою вирішили побудувати житловий будинок, а 8% квартир віддати учасникам АТО. У березні 2016 року депутати міськради віддали земельну ділянку площею 0,1734 га по вул. Князів Острозьких, 59 під будівництво ЖБК «Атошник».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі