Місто

Івана Купала у Житомирі: «Купальський шалаш» та фестиваль вареників. Програма свята

4 July 2016, 15:00

У Житомирі на Івана Купала місцеві жителі зможуть спробувати вареники з вишнею та подивитися демонстрацію літньої колекції одягу від житомирської дизайнери.

Про це повідомляє сайт Житомирської мерії.

«У середу, 6 липня 2016 року, на центральному пляжі у гідропарку відбудеться святкове дійство.

16:00 – Святкові майданчики на центральній алеї Гідропарку:

«Поліська вишенька» – міні-фестиваль гумористів та вареників з вишнею (різноманітна випічки з вишнею). Призовий фонд – відерце вишень або консервована продукція з вишень). Офіційний напій свята – вишневий компот. Виступ троїстих музик.

 «Купальський шалаш» – виставка-продаж  меду.  У шалаші – загадкова атмосфера, шоу «старої циганки» з жартівливим гаданням, гра на гітарі, невелике вогнище.

«Майстер-клас з заплітання дівочої коси» – перукарі, практиканти, студенти. Конкурс  на найдовшу косу серед дівчат міста. Виступ молодіжних гуртів, бардів.

18:00 – Конкурс краси «Купальська царівна»

У програмі – конкурсні завдання, виступ атлетів, демонстрація літньої колекції одягу від Житомирських дизайнерів, показові дефіле юних дизайнерів, концертна програма.

19:00 – Виступ студії східного танцю «Аміда»

19:30 – Концерт творчих колективів міста та області

21:00 – 22:00 Театралізоване обрядове дійство  з елементами традиційної обрядовості та видовищними номерами: пірошоу, файєршоу, шоу легких літаків. Додаткові ефекти на воді: відтворення з легких матеріалів купальського вінка зі стрічками. Запалення квітки папороті в центрі вінка на воді.

Соціальний проект свята

Залучення до свята людей з обмеженими можливостями – УТОГ, УТОС, інших організацій, які плетуть вінки для всіх бажаючих (матеріал-тонкий шпагат з льону та гілочки верби). Вінки роздаються усім, хто прийде в Гідропарк.

Майстер-клас з плетіння купальських віночків.

Виступ фольклорного ансамблю «Джерельце».

Флеш-моб з віночками перед театралізацією для активізації глядача, створення атмосфери безпосередньої участі в дійстві», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року на Івана Купала житомиряни стрибали через вогнище, спускали вінки на воду та слухали гурт «Табула Раса».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі