Економіка

Порошенко підписав закон щодо стимулювання розвитку ринку вживаних автомобілів

4 July 2016, 17:19

Президент Петро Порошенко підписав закон щодо стимулювання розвитку ринку вживаних автомобілів.

Про це 4 липня у фейсбук написав нардеп від Житомира Борислав Розенблат.

«Закон про ринок вживаних автомобілів підписано!!!! Вітаю всіх, хто бажає придбати автівку для власних потреб!», - пише народний депутат.

За кілька годин до цього повідомлення на Урядовому порталі з’явилася інформація, що Кабінет Міністрів України підтримав і направив Президенту пропозицію щодо підписання проекту Закону України «Про внесення зміни до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів».

Законопроект було розроблено з метою стимулювання розвитку ринку автотранспортних засобів в Україні та створення для громадян України умов придбання доступних легкових автомобілів для власного використання.

Пільгові умови ввезення автомобілів поширюються на осіб, які ввозять для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, іншими господарськими та цивільно-правовими договорами або за рішенням суду, не більше одного автомобіля на рік.

За період дії Закону (до 31 грудня 2018 року) можливе ввезення на пільгових умовах не більше трьох автомобілів на одну особу.

Крім того, протягом 365 днів з дня реєстрації транспортного засобу, при ввезенні якого були застосовані зменшені ставки акцизного податку, діє заборона на його відчуження.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до статті 189 Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних товарів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі