Влада

У Житомирі хочуть змінити дату проведення Дня міста

5 July 2016, 12:00

У Житомирі депутатам міської ради пропонують змінити дату проведення Дня міста.

Проект рішення сесії міськради «Про затвердження дати відзначення загальноміського свята - День міста» опублікований на сайті Житомирської мерії 5 липня 2016 року.

«Розглянувши лист настоятеля УПЦ КП Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира митрофорного протоієрея Богдана Бойко та настоятеля РКЦ парафії святого Йоана з Дуклі м. Житомира отця Мирослава Карачина від 29.06.2016 №5396/19 щодо щорічного відзначення у другу неділю вересня «Всічення голови Івана Предтечі Хрестителя Господнього» та прохання священнослужителів перенести святкування на першу неділю вересня, міська рада вирішила:

1.Перенести відзначення Дня міста на першу суботу вересня

2.Доручити юридичному департаменту включити у проект рішення міської ради Про затвердження Статуту територіальної громади міста Житомира пункт: Пам’ятні дати територіальної громади міста Житомира, де зазначити: День міста Житомира відзначається щороку у першу суботу вересня як загальноміське свято», – йдеться у проекті рішення.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року до Дня Житомира на пішохідній вулиці розгорнули «рушник» з малюнками дітей про майбутнє міста. Також, 12 вересня 2015 року в центрі Житомира у День міста відбувся перший всеукраїнський фестиваль військових оркестрів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі