Влада

Справою «Житомирських ласощів» займається Національне антикорупційне бюро, - міністр юстиції

5 July 2016, 17:33

Міністр юстиції Павло Петренко пояснив, чому Міністерство юстиції не перевіряє факт зміни керівництва на заводі  «Житомирські ласощі» тим, що Мін'юст передав усі матеріали в цій справі до Національного антикорупційного бюро.

Про це Петренко розповів під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністерство юстиції отримало можливість розглядати питання за спрощенню процедурою з 1 січня 2016 року. Всі спірні питання, які були вчинені до січня 2015 року - це компетенція виключно судових органів», - сказав Петренко.

За словами міністра, Мінюст передав усі матеріали в цій справі до Національного антикорупційного бюро.

«Ми передали всі матеріали до правоохоронних органів, НАБУ. Я розраховую, що вони поставлять крапку в цій ситуації», - сказав очільник Мін'юсту.

Спір між акціонерами ЗАТ "Житомирські ласощі" і ТДВ "ЖЛ" (власник - Ігор Бойко) триває більше 5 років.

2010 року ЗАТ "Житомирські ласощі", підприємство, створене ще в 1944 році, через схему злиття промислового підприємства вартістю 109 млн доларів і фірми ТОВ "Будстайл ХХ" було ліквідоване, а його активи передано створеному ТДВ "ЖЛ", що належить Ігорю Бойку.

Іноземний інвестор (швейцарська компанія "Дельта Кепітал С.А.", яка перетворила стару радянську фабрику на сучасне підприємство і мала 95% акцій ЗАТ "Житомирські ласощі") опинився поза роботою. Як і інші акціонери - працівники фабрики.

Відбулося кілька судів. Зокрема, незаконність ліквідації ЗАТ "Житомирські ласощі" 23 грудня 2015 року підтвердив Вищий адміністративний суд України.

Але вже 15 лютого цього року Житомирський окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги власника ТДВ «ЖЛ» Бойка. Вищезазначеними рішеннями встановлено, що єдиним законним власником цілісного майнового комплексу за адресою м. Житомир, вул. Щорса, 67 є ТДВ «ЖЛ», Ігор Бойко і колектив, а ЗАТ «Житомирські ласощі» не має права на об'єкти нерухомості та, відповідно, незаконно перебуває на території кондитерської фабрики.

Проте 26 квітня 2016 року Верховний суд України прийняв рішення у справі відновлення прав іноземних акціонерів фабрики «Житомирські ласощі», швейцарської компанії Delta Capital S.A.

Укрінформ

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі