Місто

Жителі вул. Жуйка у Житомирі прийшли на виконком, щоб висловитися проти будівництва заправки

6 July 2016, 11:15

6 липня на засідання виконавчого комітету Житомирської міськради прийшли житомиряни, які виступають проти будівництва АЗС по вулиці Бальзаківській, 12 (поблизу вулиці Жуйка).

За словами місцевих мешканців, у них вже починають просідати льохи.

«Ми кожен день бачимо на тому місті скупчення машин. Потрібно заспокоїти людей і щось робити. У людей вже починають просідати погреба. Там складна ділянка дороги, як взагалі давався дозвіл на це будівництво? На трасі Житомир-Бердичів є 4 заправки, для чого ще одна?» - обурився місцевий житель Костянтин Міллер.

Мер Житомира Сергій Сухомлин нагадав людям, що документи по будівництву заправки відправлені на експертизу.

«Було засідання робочої групи. Обіцяли встановити GPS-маяки та зробити опірну стіну. Всі документи ми відправили на експертизу. Патрульний поліції ми доручили перевірити схему руху. Цей схил дуже складний, і мені самому цікаво, як давався дозвіл. Зараз роботи призупинені. Після того, як відповідні служби дадуть свої висновки, будемо щось вирішувати», - сказав Сухомлин.

За словами представника забудовника, на відповідне будівництво були надані всі необхідні дозволи.

«Для будівництва об'єкту були надані належним чином договори. Земля в приватній власності. Є всі погодження. Був висновок проектантів, пройшов відповідну оцінку. Дозвільні документи отримані в грудні минулого року. Зараз тільки узгоджуються. Тільки деякі моменти по проекту. Найближчим часом будуть робітники приступати до встановлення опорної стіни», - сказав представник забудовника Юрій.

Мера Житомира турбувало питання, чому досі не почали встановлювати опорну стіну, коли на комісії домовилися розпочати відповідні роботи з 1 липня. Після 15-хвилинного діалогу міський голова попросив все ж розпочати встановлення опорної стіни до візиту виїзної робочої групи, яка виїде туди у п’ятницю, 8 липня.

Детальніше про подію дивіться у нашому сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, будівництво автозаправки по вул. Жуйка, через яке стурбовані мешканці Житомира, призупинили, а забудовник до кінця літа обіцяє звести укріплюючу стіну. Комісія Житомирської міськради має з’ясувати, чи загрожує будівництво заправки на Жуйка сусіднім будинкам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі