Місто

На засіданні Житомирського виконкому розбирались із двома скандальними будівництвами

6 July 2016, 14:34

Під час засідання виконавчого комітету розглянули питання стосовно двох скандальних будівництв у місті. Вранці, 6 липня, до міської ради прийшли представники одразу двох груп місцевих мешканців: з вулиці Жуйка, де розпочалось будівництво автомобільної заправки, та з Корбутівки, де люди протестували проти будівництва Тетерівського бульвару. Мешканці вулиці Жуйка, які стали сусідами недобудованої автозаправки, впевнені – якщо будівельники не укріплять схил, з якого вони вже повивозили землю, то усі будівлі в буквальному сенсі сповзуть на дорогу.

«Я розумію, що зведення стіни, це абсолютно справа не одного дня, але, щоб заспокоїти людей, потрібно робити якісь дії. Тому що, на думку фахівців, опорні стіни так не будуються. Треба було спочатку вибрати якийсь ґрунт, решту ґрунту залишити. А потім бурити і робити все інше. Тепер вони, якось цікаво виходить, вони нагидили і поїхали, а людям тепер з цим жити. У деяких людей вже починає зсуватися льох. І ви ж розумієте, що це жвава траса, і кожен день там проходить не одна, і не дві фури, там досить серйозний зсув ґрунту йде. Це ґрунт, який має властивість дуже легко з'їжджати. Я не знаю, яке рішення ухвалила міськрада з цього приводу, але заспокойте якось людей. Там дуже складна ділянка дороги, я не знаю, як взагалі дали добро на такий об'єкт в цьому місці», - каже представник ініціативної групи місцевих мешканців Костянтин Міллер.

Представник забудовника натомість переконує: усі дозволи на будівництво є, а опорну стіну, яка повинна укріпити схил, от-от почнуть зводити.

«Зараз ще узгоджуються деякі моменти по проекту із генпідрядником, і в найближчі дні приступлять до виконання опорної стіни, щоб не виникало питань у жителів прилеглих територій. Я думаю, що на цьому тижні приступлять до роботи. Деякі питання ще узгоджуємо із сусідом, який найближче знаходиться. Я думаю, що сьогодні знайдемо спільну мову, якщо він піде на контакт. Нормально поговоримо і, я думаю, що питання буде вирішено», - розповідає представник забудовника Юрій Стрибаль.

Вислухавши мешканців та забудовників, міський голова доручив перевірити, чи витримає ця опорна стіна навантаження.

«Олексій Ясюнецький, вам доручення проконтролювати, взяти спеціалістів і подивитись проект цієї підпірної стіни. Бо зараз дуже багато кажуть, що зараз там будуть підпірні блоки. Щоб це була стінка, яка зможе нести навантаження», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Не менш занепокоєними прийшли на засідання виконкому і мешканці Корбутівки, які майже тиждень тому протестували проти будівництва Тетерівського бульвару. Мер Житомира пояснив, на яких умовах міська рада виділила земельні ділянки під забудову.

«6,5 гектарів - це зона рекреації, нижня частина бульвару - це зона рекреації. У зоні рекреації сесія міської ради виділила землю під будівництво центру для реабілітації дітей, це «Місія в Україні». Це по-перше. Друге, в районі річки вже є проект, який пройшов експертизу, буде будуватися невелика база водних видів спорту, для того, щоб розвинути цю зону в спортивному напрямку. Третє місце - праворуч, бачите там на картинці, це дитячий садок на 240 місць», - пояснює мер Житомира Сергій Сухомлин.

Та представників ініціативної групи зацікавило, що буде з тими будівлями, які вже побудовані.

«Люди занепокоєні, там йдуть скелі. Так мені доповіли, бо я сама не мешкаю в приватному будинку. Але там є будинки, і навіть в провулку Корбутівському є будинок 29-го року будівництва. Якщо почнуть бити палі? В нас, хто знає і бував, стоїть насосна станція. Що буде з нею? Її перенесуть? Як будуть розташовані комунікації? Чи це все витримає?», - каже представник ініціативної групи місцевих мешканців.

Заступник міського голови Олександр Фещенко повідомив, що проектно-кошторисну документацію мають затвердити депутати на сесії. Окрім того, вивчити проект Тетерівського бульвару зможе і громадськість.

«Попередньо планується, що всі мережі будуть проходити під бульваром. Там буде зелена зона, пішохідні доріжки, велодоріжки. Це, знову ж таки, щодо цієї візуалізації. Коли буде виготовлено проект - ми його винесемо на розгляд громадськості, побачимо і приймемо всі зауваження, проголосуємо і затвердимо цей проект», - пропонує заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко.

Після обговорення виконком вирішив дати доручення створити робочу групу, на якій розглядатимуться питання підводу комунікацій, можливої відсутності належних документів та можливості будівництва Тетерівського бульвару.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі