Місто

Через скандал з мамою загиблого військового житомирський перевізник «Шеріфф» вчить своїх водіїв уникати конфліктів

8 July 2016, 17:59

Звільненням водія маршрутки і стресом для мами загиблого військовослужбовця Світлани Абрамович закінчився конфлікт, який стався 4 липня через посвідчення, яке надавало жінці право безкоштовного проїзду у громадському транспорті. Житомиряни і досі обговорюють цю історію: одні підтримують маму, яка втратила єдиного сина, інші – захищають водія, який поплатився роботою.

На підприємстві «Шеріфф» вирішили провести роботу над помилками, щоб убезпечити і себе, і пасажирів від подібних конфліктів.

«Ми, як керівництво, повинні відреагувати, прийняти міри і подивитися, щоб у подальшому на нашому підприємстві взагалі не було. Через те у першу чергу, я хочу вибачитися перед матір'ю загиблого бійця, тому що ситуація дуже важка. Я приношу свої вибачення, водії приносять свої вибачення і я думаю, що у подальшому цих питань не буде», - розповів директор ПП «Шеріфф» Олександр Янчук.

На підприємстві переконують, кожен їх водій ознайомлений зі своїм обов’язком безкоштовно перевозити пільговиків відповідно інструкції.

«Інструктажі проводяться вчасно. Є інструкції необхідні для цього і тому з людьми проводжу роботу та роз'яснення, як треба поводити себе при експлуатації автомобілів, при перевозі пасажирів а також культура поведінки», - розповів працівник ПП «Шеріфф» Петро Таразанов.

Щоб роботі водіїв не заважали стреси та роздратування, для них влаштували лекцію. Професійний психолог-конфліктолог поділися порадами, як випускати негативні емоції, не конфліктуючи з оточуючими і вислухала проблеми, з якими стикаються водії.

Уміння керувати емоціями є запорукою безпеки руху, а також допоможе водіям не припускатися помилок, яких можна було б уникнути, - упевнена начальник управління транспорту Житомирської міської ради.

«Зрозуміло, що людина, яка звільнена була, ваш колега - він афганець. Це зрозуміло, людина з важкою долею, але якщо взяти кожного з нас, у нас у кожного були якісь ситуації і це не ж приводом. Це не вихід, коли ви зриваєте свої емоції на інших людях. Повірте, те, що ви не провезли пільговика, якщо ви запитаєте, в яку це копійку обійшлося вашому керівнику, то, напевно, ви могли б возити рік цих пільговиків спокійно», - сказала начальник управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради Вікторія Климчук-Побережник.

По завершенню лекції керівник підприємства «Шеріфф» каже, він побачив зацікавленість колективу у такій роботі, тож і у подальшому буде організовувати такі заняття для працівників, щоб запобігати конфліктів.

«Вони постійно працюють з людьми, у кожної людини свій настрій та свої проблеми. Це пов'язано не тільки з водіями, а всі, хто працює в сфері обслуговування. Нам завжди приємно, коли нам посміхаються. Цьому потрібно вчитися», - зазначила психолог-конфліктолог Світлана Сіроштан.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі