Місто

У Житомирі власники маршрутів не в захваті від завдання встановити відеореєстратори для фіксації роботи водіїв

8 July 2016, 18:30

Перевізників Житомира зобов’язали встановити у міських маршрутках відео реєстратори, які фіксуватимуть робоче місце водія. Про це заступник міського голови Дмитро Ткачук повідомив 8 липня на зустрічі у міській раді, де зібралися приватні перевізники та рідні військовослужбовців, які загинули у зоні АТО. За словами Ткачука, відеофіксація допоможе попереджати конфліктні ситуації між водіями та пасажирами.

«Ви часто посилаєтеся на те, що поганий настрій, провокують, є різні пасажири, я теж це прекрасно розумію. Для того, щоб уникнути таких ситуацій, управлінням транспорту зроблена додаткова угода, зміни в кожну з ваших угод, в якій ви зобов'язуєтеся встановити відеореєстратор фіксації місця водія. Щоб було видно, як веде себе водій, як веде себе пасажир, який до нього звертається, хто правий, хто винний. Прохання до всіх: отримати угоди і в максимально стислі терміни, не більше двох тижнів, щоб кожна машина була обладнана відеореєстратором, що зніматиме саме робоче місце водія і його контакт з пасажиром. Це буде така відеокнига скарг, пропозицій і відгуків, і ви це бачитимете, і в будь-якій ситуації можна буде розібратися», - сказав Дмитро Ткачук.

Перевізник Аркадій Савіцький, який не заперечував проти нововведення під час зустрічі, одразу після її закінчення розповів журналістам, що поки не планує встановлювати відеореєстратори у своїх маршрутках.

«Наше ставлення – ми проти цього. Законом воно ніде не передбачене і ми їх ставити не будемо поки, тому що це дуже великі кошти. У мене сьогодні 30 автобусів і потрібно дуже багато коштів. Сьогодні не той час, щоб ставити відеореєстратори. Хто має бажання – будь ласка, але над цим питанням треба думати і вирішувати», - сказав Аркадій Савіцький.

Підтримав таку позицію й інший перевізник – Василь Куят.

«Камери – це взагалі... Не знаю, це кредити треба брати, кредити теж не дають. Я не знаю, яка буде ціна і як будуть душити», - сказав він.

Як повідомляв Житомир.info, кілька днів тому водій маршрутки образив маму загиблого бійця, після цього його звільнили, а представник перевізника вибачався перед жінкою біля могили її сина.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі