Суспільство

У центрі ВДВ під Житомиром за рік сотні десантників пройшли підготовку за стандартами Великої Британії та НАТО

11 July 2016, 11:33

На базі Житомирського навчального центру та полігону ВДВ, завершився тритижневий курс загальновійськової підготовки та курс підготовки інструкторів підрозділів Високомобільних десантних військ Збройних Сил України із залученням інструкторсько-тренувального складу ЗС Великої Британії.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«У липні 2015 року стартував перший подібний курс у стінах новосформованого навчального центру. Урочисте відкриття мітингу з нагоди першої річниці співпраці навчального центру з інструкторськими групами Збройних сил Великої Британії розпочалося на плацу центру після урочистого внесення Державного Прапору України та Великої Британії і виконання Державних Гімнів обох держав. Керівник команди британських інструкторів відзначив високу умотивованість та відкритість до сприйняття нових знань українськими курсантами та інструкторами. У рамках свята відбулася церемонія вручення сертифікатів та обговорення подальших планів. Всі три тижні підготовки та навчань втілюють бачення командувача Високомобільних десантних військ генерал-майора Михайла Забродського щодо поетапного та ґрунтовного запровадження навчальних стандартів та методик НАТО в систему курсової підготовки десантників для досягнення взаємосумісності із підрозділами країн-членів Північноатлантичного альянсу», – йдеться в повідомленні.

У вітальному слові начальник навчального центру ВДВ підполковник Святослав Щербина привітав українських курсантів із успішним завершенням курсу та щиро подякував британській команді інструкторів за їхню допомогу в навчанні своїх українських колег.

«Протягом цього року, в межах заходів військового співробітництва, було підготовлено декілька сотень десантників відповідно до стандартів Великої Британії та НАТО. Спілкуючись із курсантами, вони відзначають ефективність та цікавість проведення занять, а це – найкраще визнання Вашої успішної діяльності. Окремо варто відзначити дієвість та результативність підготовки інструкторського складу навчального центру до самостійного проведення занять за визначеною фаховою тематикою. Завдяки шести курсам, проведених вами, у стінах навчального центру вдалося сформувати власний підготовлений та професійний інструкторський корпус фахівців», –зазначив підполковник Святослав Щербина.

Як повідомляв Житомир.info, 7 липня у Житомир повернулися десантники навчального центру, які 3 місяці захищали Авдіївку.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі