Влада

Мер Новограда-Волинського збирав підприємців, щоб обговорити формат свята «Лесині джерела» та попросити грошей

11 July 2016, 12:16

У місті Новоград-Волинський Житомирської області відбулася зустріч представників влади з місцевими підприємцями, на якій обговорили формат проведення щорічного Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» та можливість фінансової підтримки з боку бізнесу.

Про це повідомляє сайт Новоград-Волинської міської ради.

 «У рамках підготовки до проведення свята міський голова Віктор Весельський провів зустрічі з підприємцями та керівниками промислових підприємств міста. Так, 5 липня у конференц-залі будинку рад міський голова, за участі першого заступника міського голови Сергія Колотова, начальника відділу культури міської ради Лариси Заєць та начальника відділу підприємницької діяльності міської ради Олени Данилюк, обговорив з підприємцями міста питання щодо їх бачення формату проведення свята, можливості його фінансової підтримки та криміногенної ситуації в місті», - інформує сайт.

Проведення свята планується на 29-31 липня 2016 року.

У зв’язку з військовими діями на сході України уже два роки поспіль дещо змінено формат проведення «Лесиних джерел», зокрема, виключено розважальні заходи, - нагадує прес-служба мерії. Тож і в цьому році не буде традиційних «вертівки» та святкової ходи від літературно-меморіального музею Лесі Українки до пам’ятника Лесі Українки. Однак, вирішено провести концерт патріотичного спрямування на майдані Лесі Українки.

Також на сайті зазначається, що свято носить міжнародний характер, тож у заходах беруть участь українські та зарубіжні делегації міст-партнерів, поети, письменники, науковці, майстри ужитково-декоративного мистецтва, виконавці автентичного солоспіву, читці художнього слова, майстри мистецтв, аматорські творчі колективи.

«До нашого міста завітає народна артистка України, музичний керівник і ведуча телевізійного проекту «Фольк-мюзік» І національного каналу українського телебачення Оксана Пекун, яка на минулорічному проведенні свята була головою журі Всеукраїнського конкурсу автентичного співу «Животоки», - інформує мерія.

Як повідомляв Житомир.info, через події на сході України у Новограді-Волинському змінили формат міжнародного свята «Лесині джерела»-2014. У 2015 році Міжнародне свято літератури та мистецтв «Лесині джерела» відзначали з 24 по 26 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі