Влада

Житомирська ОДА отримала заявки від 18 громадських організацій та депутатів, які хочуть стати членами Координаційної ради

11 July 2016, 17:29

У Житомирській області склад Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства ще не затверджено. До Житомирської облдержадміністрації надійшли заявки від 18 громадських організацій та депутатів.

Про це Житомир.info розповіла начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської облдержадміністрації Ольга Григор’єва.   

«Поки що склад Координаційної ради не затверджено. Були наші представники на семінарі в Києві, там роз’яснювали за якими критеріями формується рада, хто має входити, тому ми пропозиції зібрали і поки не погоджено, ми не поспішаємо. Обов’язкова умова при створенні ради - 50 % представників громадськості. Депутати також подали звернення, що бажають увійти до складу ради. Проте кількісний і якісний склад координаційної ради визначатиметься суто керівництвом ОДА. Ми зараз повністю переглядаємо пропозиції до складу Координаційної ради, аби врахувати рекомендації, надані під час останнього семінару з розвитку громадянського суспільства, щоб до ради увійшли громадськість, представники органів виконавчої влади, депутатського корпусу, адже далі координаційна рада має випрацювати обласну стратегію розвитку громадянського суспільства», – зазначила Ольга Григор’єва.

Заявки на участь подали 18 громадських організацій та депутати обласної ради та місцевих рад.

«Нам подали заявки: депутати обласної ради;

- «Польсько-Німецько-Український Центр "Життя в єдності";

- «Асоціація правозахисних організаторів студентів України»;

- «Професійна ліга захисників тварин»;

- «Планета для дітей»;

- «Обласний осередок Української асоціації УШУ»;

- «Житомир квітучий»;

- «Братство ветеранів АТО Коростенщини»;

- «Справедливість та розвиток»;

- «Разом за справу»;

- «Фонд співробітництва та ініціатив»;

- «Агенція регіонального розвитку»;

- «Народна рада»;

- «Центр сучасних інновацій»;

- «Час змін»;

- «Конгрес проти всіх»;

- «Фонд підтримки діяльності Житомирської гуманітарної гімназії №1 «Пошук та депутати місцевих рад», – розповіла Ольга Григор’єва.

Як повідомляв Житомир.info, Координаційну раду з питань розвитку громадянського суспільства при Житомирській ОДА мали створити до 1 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі