Суспільство

На зборах у Коростенському районі люди вирішують, чи давати згоду на видобуток ільменіту підприємству Фірташа

12 July 2016, 13:52

12 липня у Коростенському районі Житомирської області засідає робоча група з вивчення питання надання землі комунальної власності для видобування корисних копалин товариством «Валки-Ільменіт».

Про це 12 липня на своїй сторінці у Facebook написала житомирська активістка Ірина Коцюба.

«Сьогодні проходить засідання робочої групи у Коростенському районі з вивчення питання надання земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин ТОВ «Валки-Ільменіт». Думки громад різні, але конструктив буде досягнено. Виступали провідні науковці з Львівщини та Житомирщини», - написала вона.

У коментарі Коцюба зазначила, що у селах Діброва та Болярка Коростенського району люди погоджуються надати землі для видобутку, а селяни Стремигорода виступають проти.

За інформацією Єдиного держреєстру юридичних осіб, ТОВ «ВАЛКИ-ІЛЬМЕНІТ» розташоване у смт Іршанськ Хорошівського (раніше – Володарсько-Волинського району) Житомирської області. Його керівником значиться Бондар Іван Костянтинович.

Співзасновниками юридичної особи ТОВ «ВАЛКИ-ІЛЬМЕНІТ» вказані кіпрська фірма DIAGO ENTERPRISES LIMITED та ПрАТ «ЮКРЕЙНІАН КЕМІКАЛ ПРОДАКТС», яке повязують з Дмитром Фірташем.

Кінцевим бенефіціарним власником також вказаний Фірташ.

Нагадаємо, у 2015 році Group DF Дмитра Фірташа перейменувала ПрАТ «Кримський титан» (місце реєстрації - Київ, фактичне місцезнаходження - Армянськ, Крим) в «Юкрейніан кемікал Продактс», у підпорядкуванні якого перебуває Іршанський ГЗК.

Іван Бондар також керує іншою компанією Фірташа – «Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат», розташованою в Іршанську.

Доповнено: за результатами зборів було вирішено винести питання надання земель комунальної власності для видобутку гірської породи на розгляд постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів Житомирської обласної ради, яка відбудеться 14 липня 2016 року.

Як повідомляв Житомир.info, до 2014 року Іршанський ГЗК був в оренді у «Кримського титану», котрий належав олігарху Дмитру Фірташу. У вересні 2014 року комбінат був повернений у державну власність.

Фото Ірини Коцюби у соцмережі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі