Політика

Депутат облради говорить про проблеми з питною водою в двох селах, Житомирська ОДА відповідає – все в нормі

12 July 2016, 15:56

Депутат Житомирської облради Ірина Костюшко заявляє про жахливу ситуацію з водою у селах Грозине та Сингаї Коростенського району.

Про це вона написала у своєму блозі на Житомир.info.

«На громадських слуханнях, я з’ясувала, що близько 10 років громада ніби об стінку б’ється над вирішенням питання щодо повернення чистої води в оселі. А обласна рада у відповідь на моє депутатське звернення відповідає, що екологічна ситуація в нормі. При тому, я вже маю на руках результати СЕС, які засвідчують, що воду з криниць не можна пити навіть тваринам.  Таким чином терпець у людей увірвався, і понад сто людей вийшли на відверту розмову щодо вирішення цього питання. Хочу зазначити, що, на жаль, і сільській владі в цьому випадку треба бути більш активнішою. Вони за всі роки досі не підготували жодного проекту, чи на свердловину, чи на проведення частини водогону, аби поліпшити право на безпечну воду 300 людей. Мешканці також вимагають від влади прояснити, чи порушує екологічні та санітарни норми смітєзвалище, а також яким чином воно може впливати на якість води в сільскіх криницях. Якщо вся причина в ньому, то ми маємо втрутитися. Я як депутат округу спільно з юристами дала вказівки, як діяти далі. В громаді створили ініціативну групу з 7 людей, яка працюватиме над збором підписів та кінцевим розумінням кількості потерпаючих. Після чого, звернемося до проектної організації, яка складе кошторисну документацію», - пише депутат облради.

Водночас, обласна рада на своєму сайті публікує інформацію про результати розгляду запиту Ірини Костюшко, внесеного на другому пленарному засіданні четвертої сесії облради 19 травня цього року.

«На запит депутата Костюшко І.В. щодо забезпечення жителів сіл Грозине та Сингаї Коростенського району водою, придатною для споживання, заступник голови обласної державної адміністрації Лагута Я.М. проінформував, що з метою покращення якості води та створення належних умов для надання населенню якісних послуг у 2012 – 2013 роках Сингаївською сільською радою реалізовано проект «Будівництво водонапірної вежі та станції знезалізнення води в с. Грозине Сингаївської сільської ради Коростенського району». На сьогоднішній день вода, яка подається населенню с. Грозине, відповідає стандартам якості. Забезпечення жителів одноповерхової забудови в с. Сингаї та вулиці Борова села Грозине здійснюється зі своїх приватних колодязів. Для вирішення питання щодо централізованого водопостачання села, Сингаївській сільській раді рекомендовано замовити проектно-кошторисну документацію на будівництво водогінної мережі», - йдеться у відповіді заступника голови ОДА на депутатський запит.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці червня у лісі біля села Сингаї Коростенського району виявили незаконне захоронення тварин, місцеві мешканці просили поліцію та екологів розібратися зі смердючим скотомогильником.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі