Події

В одному з районів Житомирської області люди скаржаться на сморід від могильника, який знаходиться в лісі

8 July 2016, 17:42

24 червня 2016 року житель Коростенського району Житомирської області, прогулюючись лісом біля села Сингаї, побачив незаконне захоронення тварин.

У розпорядженні Житомир.info є лист-звернення до керівника Нацполіції в Житомирській області В’ячеслава Печененка з проханням розібратися із зазначеною проблемою та притягнути до відповідальності винних осіб.

«…Усвідомлюючи всю небезпеку даного захоронення для навколишніх сіл, громад, прошу Вас відкрити кримінальне провадження по даному факту незаконного захоронення та притягнути винних осіб до суворої відповідальності...», – йдеться у листі.

В акті обстеження комісії зазначається, що з тваринного могильника йде специфічний запах.

«…При обстеженні було виявлено, що на території даного лісового масиву між селами Сингаї та Шатрище Коростенського району вивезено відходи тваринного походження, про що свідчить специфічний запах, залишки шерсті, внутрішні органи тварин. Дані відходи захороненні за допомогою трактора в канаві, присипано шаром землі…», – йдеться у акті обстеження.

У Державній екологічній інспекції у Житомирській області Житомир.info розповіли, що також отримали звернення від жителів Коростенського району та провели дослідження грунту.

«На місце виїжджали наші працівники, скажемо, почали розгляд зазначеного звернення, провели дослідження грунту. Поки в грунті нічого суттєвого не знайшли, але враховуючи те, що є сам факт порушення поводження з відходами тваринного походження то нами направлено запит на отримання згоди Державної екологічної інспекції України для проведення позапланової перевірки у зазначеного суб’єкта господарювання, який ймовірно є забруднювачем. Це місцеве, скажемо так, підприємство, яке там скотарством займається. І не виключено, що воно туди вивозило. Ми маємо його перевірити по всіх фактах», – розповів Сергій Зибалов.

Нагадаємо, 7 липня у Житомирі робоча група з’ясовувала причину смороду, який поширюється зі шкірзаводу.

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році у Брусилівському районі Житомирської області підприємці видобували пісок зі скотомогильника, де поховано тварин, загиблих від сибірки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі