Влада

400-річчя першої писемної згадки про райцентр Житомирської області будуть відзначати на державному рівні

12 July 2016, 17:48

400 років з часу першої писемної згадки про місто Чуднів Житомирської області будуть відзначати на державному рівні.

Відповідну постанову Верховна Рада ухвалила на засіданні 12 липня.

«Розділ I додатка до Постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2016 році» (Відомості Верховної Ради України, 2016 р., № 8, ст. 83) доповнити відповідно до хронологічного порядку новими абзацами такого змісту: «925 років з часу заснування міста Дрогобича (1091); 400 років з часу першої писемної згадки про місто Чуднів (1616)», - йдеться у тексті постанови, за яку проголосували 244 народних депутати.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

«Метою даного проекту Постанови є доповнення переліку найважливіших подій в суспільно-політичному житті України, які у 2016 році повинні відзначатися на загальнодержавному рівні, створення належних умов для організаційної підготовки до їх відзначення. Фінансування заходів, передбачених Постановою, буде здійснюватися у межах бюджетних асигнувань, виділених відповідним міністерствам Державним бюджетом України. Прийняття проекту Постанови створить сприятливі умови для реалізації державної політики національної пам’яті та для організаційної підготовки до відзначення ювілеїв», - зазначали у пояснювальній записці автори законопроекту.

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня 2012 року Верховна Рада проголосувала за надання селищу міського типу Чуднів статусу міста районного значення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі