Влада

Житомирський губернатор Машковський хоче звільнити трьох голів райдержадміністрацій

14 July 2016, 08:50

13 липня, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський провів розширену наради з питань виконання запланованого обсягу відбору громадян на військову службу за контрактом, детінізації заробітної плати та зайнятості населення, стану справ щодо процесу об’єднання територіальних громад в Житомирській області та реалізація інвестиційних проектів, які фінансуються за кошти ДФРР.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

«За підсумками наради Сергієм Машковським ініційовано проект подання на Адміністрацію Президента України та Кабінет Міністрів України щодо звільнення 3 голів РДА за незадовільні результати роботи», - йдеться у повідомленні.

Керівник області наголосив, що безпосереднім завданням керівників районів та міст є якісне виконання завдань і функцій державного управління.

«Сьогодні ви є керівниками на місцях. Я очікую від вас рішучих дій у напрямі легалізації трудових відносин, комплектування контрактної армії та формуванні спроможних територіальних громад. Ви маєте на це відповідні важелі впливу!», – зазначив Сергій Машковський.

Голова ОДА нагадав, що питання легалізації доходів громадян і зайнятості є одним першочерговим для влади.

«З початку року ми проводимо  четверту розширену нараду з цих питань: затверджено план спільних заходів з детінізації доходів громадян та зайнятості населення на 2016 рік. Безумовно, результати цієї роботи є. Проте вирішити проблему суттєво нам вдається не у всіх районах та містах», - сказав Сергій Машковський.

Згідно з даними відповідного моніторингу по області в цілому за січень-червень легалізовано працю 1287 осіб. У м. Житомирі у червні легалізовано працю лише одного працівника, у м. Коростені – 4.

Зараз в області створено та функціонують 10 об’єднаних територіальних громад: Вишевицька, Високівська, Дубрівська, Іршанська, Корнинська, Народицька, Новоборівська, Потіївська, Потіївська, Тетерівська та Червоненська.

На розвиток інфраструктури громадам виділено  фінансову підтримку з боку держави у сумі 54571,0 тис. грн. При розподілі коштів Державного фонду регіонального розвитку пріоритет надавався саме соціальним об’єктам об’єднаних громад. А це нові садочки, школи, лікарні, дороги, освітлення. У районах, які не об’єдналися, – немає можливості оновлювати соціальні об’єкти.

 

Фото з сайту ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі