Події

Поліція Житомирської області просить селян «здавати» чужинців

14 July 2016, 12:41

У Житомирській області поліцейські проводять профілактичні заходи у населених пунктах регіону.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Спеціальна інформаційно-роз’яснювальна кампанія поліції «Чужий в селі» має на меті навчити жителів сіл та селищ алгоритму дій у разі появи у населених пунктах підозрілих осіб для попередження скоєння ними правопорушень. Поліцейські закликають громадян не бути байдужими та допомагати своїм односельцям у разі виникнення складних ситуацій», – йдеться у повідомленні.

З цією метою дільничні інспектори поліції проводять зустрічі та роз’яснювальну роботу з місцевими жителями та сільськими і селищними головами, активістами, членами добровільних громадських формувань.

«Суть схеми «Чужий в селі» полягає в тому, що місцеві жителі, які зазвичай добре знають один одного, з легкістю можуть помітити появу у населеному пункті підозрілих незнайомців чи автотранспорту. У такому разі люди мають зателефонувати своєму сільському голові або дільничному інспектору поліції, а ті вже повідомлять до відділення поліції і буде проведена перевірка. Такі заходи допоможуть і запобігти злочинам і, у разі їх вчинення, швидко встановити осіб, які можуть бути причетними до їх скоєння», - розповідає т.в.о. заступника начальника ГУНП області Артем Лисогор.

Окрім безпосередньої роботи з людьми, поліцейські також розміщують інформаційно-профілактичні пам’ятки у сільських радах, медпунктах, крамницях, поштових відділеннях, на зупинках громадського транспорту, в інших людних місцях.  На переконання правоохоронців, такі заходи допоможуть зміцнити у населених пунктах публічну безпеку та правопорядок, налагодити партнерські стосунки поліції та населення.

Як повідомляв Житомир.info, у Новограді-Волинському шахраї ошукали бабусю на 500 євро та 8 тисяч доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі