Події

Мисливцям клубу «Полісся» з Житомирської області заборонили полювати на території Поліського заповідника

14 July 2016, 14:10

Господарський суд Житомирської області виніс рішення про заборону полювання на площі 9 тис га мисливських угідь, що входять до охоронної зони Поліського природного заповідника.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«За позовом прокуратури Житомирської області господарський суд Житомирської області виніс рішення про заборону мисливства (полювання) на площі 9 тис га мисливських угідь, що входять до охоронної зони Поліського природного заповідника загальнодержавного значення. Йдеться про те, що громадській організації «Клуб мисливців та рибалок «Полісся», відповідно до договору про умови ведення мисливського господарства, надано у користування 89 тис га мисливських угідь терміном до 2034 року, частина з яких розташована в охоронній зоні Поліського природного заповідника. Прокуратурою області, з метою забезпечення природно-заповідного режиму Поліського природного заповідника, що на території Овруцького та Олевського районів, зазначений договір оскаржений в суді, ухвалою якого заборонено мисливство в охоронній зоні. Відтак, громадська організація в охоронній зоні лісових угідь  має право проводити лише дії щодо відтворення та охорони мисливських тварин», - повідомляє прокуратура.

На порталі You control місцем реєстрації «Клубу мисливців та рибалок «Полісся» вказане місто Коростень Житомирської області, керівником з 13 січня 2014 року – Олександр Кутишенко, співзасновниками – 7 осіб з Житомирської області та м. Києва.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2016 року житомирські прикордонники затримали в Олевському районі громадянина Росії з мисливською рушницею, як з’ясувалося - єгеря громадської організації «Клуб мисливців та рибалок «Полісся».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі