Події

У Житомирській області постане перед судом військовий, з вини якого на полігоні підірвалися четверо бійців

15 July 2016, 11:19

Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно військовослужбовця однієї з військових частин за підозрою в вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.425 КК України (недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки).

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«У 2014 році старший лейтенант, який був призначений керівником стрільб з автоматичного гранатомету на полігоні військової частини, не проконтролював забезпеченість особового складу засобами індивідуального захисту – бронежилетами та допустив  їх до виконання навчальних стрільб. У зв’язку з передчасною детонацією гранати двоє військових отримали тілесні ушкодження та внаслідок отриманих травм один з них помер. За вказаний злочин передбачене покарання від 3 до 7 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у вересні 2014 року на полігоні у Новоград-Волинському районі Житомирської області під час стрільб від вибуху гранати загинув військовий, ще троє отримали поранення. Зі слів житомирського прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Валерія Кривоноса, безпосередньо стрільбу з гранатомета здійснював сержант Комарницький, який отримав наскрізне осколкове вогнепальне поранення і перелом ніг. Поруч стояв старший солдат Височинський, який отримав поранення в груди і в живіт, від яких надалі у медичному закладі помер. Ще двоє військовослужбовців отримали легкі вогнепальні поранення ніг.

Як повідомляв Житомир.info, тоді військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею 425 «Недбале ставлення до військової служби». У грудні 2014-го в Новограді-Волинському під час навчань військовий випадково застрелив єдиного сина судді, який хотів стати добровольцем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі