Культура

На проведення міжнародного фестивалю «Пісенний Спас» у Житомирі планують витратити близько 900 тис. грн

15 July 2016, 13:39

Попередній бюджет ІІ Міжнародного фестивалю мистецтв «Пісенний Спас», який відбудеться з 19 по 21 серпня у Житомирі, становить близько 900 тис. грн.

Про це на брифінгу в Житомирській облдержадміністрації 15 липня розповіла голова оргкомітету фестивалю «Пісенний спас» Ірина Шинкарук, - інформує прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Цього року до фестивалю додалася ще й конкурсна програма. Переможці будуть визначатись у таких номінаціях: «Виконавець естрадної пісні», «Авторська пісня та співана поезія», «Конферансьє». До участі в конкурсі запрошуємо молодих талановитих виконавців віком від 14 до 35 років. Заявки приймаємо до 1 серпня. Зазначу, що родзинкою фестивалю буде саме номінація «Конферансьє», адже такий конкурс проводитиметься вперше в Україні і вікові обмеження в номінації ми знімаємо», - розповіла Ірина Шинкарук.

До складу журі конкурсу увійдуть Наталя Сумська, Дмитро Оскін, Анатолій Говорадло, Анжеліка Рудницька, Олександр Воєвуцький, Артем Кондратюк та інші відомі артисти. На останньому етапі роботи долучиться Олександр Пономарьов, який вручить власний інтенсив у його вокальній академії.

Організатори очікують, що участь в Міжнародному конкурсі-фестивалі візьмуть конкурсанти з України, Польщі, Білорусії, Китаю, Казахстану та Італії. Всі три дні конкурсу будуть транслюватись в ефірі Першого національного телеканалу.

Крім власне фестивалю та вечірніх концертів, на жителів та гостей міста чекатимуть різноманітні розваги і для дітей, і для дорослих: майстер-класи з аквагриму, бісероплетіння, народної творчості, випікання пряників та інші активності Також за участю українських видавництв планують створити літературну алею та провести автограф-сесії з письменниками.

За словами Ірини Шинкарук, квитки на вечірні концерти, які відбудуться у літньому театрі міського парку культури та відпочинку Житомира, за участю українських зірок естради та учасників конкурсу можна буде придбати вже з початку серпня.

ІІ Міжнародний фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» проводиться за організаційної підтримки Міністерства культури України,  Житомирської облдержадміністрації, Житомирської облради, Житомирська міськради та ГО «Студентський клуб».

Як повідомляв Житомир.info, цьогорічний фестиваль «Пісенний спас» імені Шинкарука у Житомирі буде міжнародним.

Фото Катерини Тарановської, прес-служба ЖОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі