Влада

Вперше у Житомирі двом діячам посмертно можуть присвоїти звання «Почесний громадянин міста»

15 July 2016, 17:05

Олегу Ольжичу та Миколі Сціборському можуть присвоїти звання «Почесний громадянин міста Житомира» посмертно.

Відповідний проект рішення 15 липня опублікований на сайті Житомирської мерії.

 «Враховуючи клопотання депутата Житомирської міської ради, відповідно до протоколу від 30.06.2016 №17 комісії з  питань  нагородження громадян  та юридичних осіб за заслуги  перед містом Житомиром відзнаками Житомирської міської ради та її виконавчого комітету, рішення Житомирської міської  ради  від ____________ №______ «Про затвердження Положення про звання «Почесний громадянин міста Житомира»,  міська рада ВИРІШИЛА:

1. Присвоїти звання «Почесний громадянин міста Житомира» (посмертно) за патріотизм, відданість Україні, вклад в історію міста Житомира та значний особистий внесок творення Української держави: Олегу Ольжичу (Кандибі) українському поету, політичному діячу,  Сціборському Миколі Орестовичу українському національному діячу, полковнику», – йдеться в проекті рішення.

У коментарі  Житомир.info керуюча справами виконавчого комітету Ольга Пашко розповіла, що ініціював проект депутат-свободівець Олег Черняхович.

 «Ініціатором цього проекту був депутат міської ради Олег Черняхович. Така ініціатива в нас вперше, тому що і зміни до положення  вносяться за ініціативи, що буде прописано про присвоєння почесного звання посмертно», – зазначила Пашко.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році житомирські «свободівці» демонтували пам’ятник Олександру Пархоменку на місці якого хочуть  встановити пам’ятник Олегу Ольжичу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі