Місто

Влада хоче послухати пропозиції житомирян щодо будівництва житла АТОшникам на околицях міста

19 July 2016, 12:57

Влада Житомира повідомляє про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації «Детальні плани територій в районі вул. Северина Наливайка, провулку 4-го Смолянського для розміщення житлової забудови в м. Житомир».

Відповідне оголошення 19 липня опубліковане на сайті Житомирської міської  ради.

«Ознайомитися з проектом містобудівної документації можливо на паперових носіях в приміщенні Департаменту містобудування та земельних відносин міської ради за адресою:  м. Житомир, вул. Покровська, 6. Зауваження та пропозиції до вказаних проектів приймаються в письмовій формі на адресу Департаменту містобудування та земельних відносин міської ради: м. Житомир, вул. Покровська, 6, тел. 472-786  (за електронною адресою uma@ zt-rada.gov.ua). Пропозиції до проектів містобудівної документації подаються відповідно до статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», – йдеться в повідомленні.

У коментарі Житомир.info заступник директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради Євгенія Черкасова розповіла, що ці  земельні ділянки передбачені для учасників АТО і для пільговиків.

«Це розроблені детальні плани території, в яких передбачені земельні ділянки в основному для учасників АТО і для пільговиків, для сімей загиблих учасників АТО, для поранених. В нас є рішення сесії на розроблення детальних планів, опрацьовані детальні плани і зараз перед тим, як їх затверджувати обов’язковою є процедура врахування громадських тендерей. Зараз оголошена ця процедура, в нас в департаменті є ці матеріали, ми запрошуємо всіх кому цікаво, вони надають свої зауваження, пропозиції і можуть ознайомитися. Потім ми визначаємо один день, коли ми проводимо саме громадське обговорення, призначаємо і надаємо оголошення в газеті «Місто» і на сайті про проведення громадських обговорень, і тільки потім ми надаємо їх на затвердження міської ради. Це садибна малоповерхова житлова забудова, по 4-му Смолянському там взагалі одна ділянка, ми аналізували цю територію, там дуже багато обмежень, тому там викроїлась одна земельна ділянка, по Северина Наливайка там більше ділянок, але там межує територія наша з територією Оліївської сільської ради, зрозуміло, що ми розробляємо тільки на нашій території і дуже довго узгоджували з районом це питання, але детальний план вже узгоджений і будемо далі працювати. Ці земельні ділянки для будівництва, обслуговування житлового будинку та господарських будівель і споруд, садибна забудова, це для будівництва не для садівництва», – зазначила Євгенія Черкасова

Як повідомляв Житомир.info, 22 сім’ї загиблих та поранених учасників АТО отримають у власність земельні ділянки в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі