Влада

Депутати Житомирської міськради хочуть пільг для людей, які проживають в цивільному шлюбі з учасниками АТО

22 July 2016, 10:28

Депутати Житомирської міської ради планують звернутись до Верховної ради та Кабінету Міністрів щодо надання пільг особам, які проживали однією сім’єю без реєстрації шлюбу з учасниками АТО.

Проект рішення сесії «Про звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України» від 19 липня опублікований на сайті Житомирської мерії.

«Відповідно до ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада Вирішила: 1. Направити звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо надання пільг особам, які проживали однією сім’єю без реєстрації шлюбу з учасниками бойових дій АТО, інвалідами війни з числа учасників АТО (додається)», – йдеться в проекті рішення.

У зверненні депутати просять внести доповнення до деяких законів та підзаконних актів, що регулюють статус учасників АТО

«…До виконавчого комітету Житомирської міської ради звертаються особи, які проживали однією сім’єю без реєстрації шлюбу з учасниками бойових дій АТО, інвалідами війни з числа учасників АТО, з питання надання пільг, передбачених чинним законодавством. Перебування у фактичних шлюбних відносинах, навіть встановлене судовим рішенням, що набрало законної сили, не береться до уваги державними органами.  У зв’язку з цим звертаємось до Вас з пропозицією внесення доповнень до деяких Законів та підзаконних актів, що регулюють статус учасників АТО», – зазначено у зверненні.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські АТОшники можуть отримати безкоштовну психологічну реабілітацію та санаторно-курортне лікування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі