Події

У Житомирській області «зловили» ЗІЛ фірми з виготовлення меблів, яким уночі вивозили дубові колоди

23 July 2016, 10:38

21 липня поліцейські розпочали кримінальні провадження по незаконній порубці лісу у Пулинському (до перейменування – Червоноармійському) районі та крадіжці деревини у Попільнянському районі Житомирської області.

Про це Житомир.info повідомив відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.

«До Пулинського відділення поліції надійшла інформація від працівників лісництва про те, що у лісі поблизу с. Білки невідомі вирубали 9 дерев породи дуб та вивозять їх. За вказаним повідомленням поліцейські близько 3.00 ночі затримали поблизу с. Кам’яного Броду Баранівського району автомобіль «ЗІЛ-131» з деревиною. У ході першочергової перевірки з’ясовано, що транспортний засіб належить підприємству з виготовлення меблів, а за його кермом перебував 31-річний житель смт. Романів Житомирської області», - йдеться у повідомленні.

Автомобіль разом з керманичем доставили до відділення поліції для з’ясування всіх обставин, а за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. За словами водія ЗІЛ, він не знав про незаконне переміщення деревини, а виконував перевезення відповідно до усного договору з приватним замовником.

Також поліція повідомляє про ще одну нічну крадіжку лісу поблизу смт Корнин Попільнянського району.

«Двоє місцевих жителів, 18 та 19 років, зрубали понад два десятки колод сосни. Колоди вилучені за місцем проживання парубків, у вчиненні протиправних дій вони зізнались. Кримінальне провадження за вказаним фактом проводиться за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України», - повідомляє поліція. 

Усім трьом затриманим може загрожувати як штраф, так і позбавлення волі терміном до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2016 року невідомі побили рейдовий автомобіль лісової охорони, лісівники вважають - через затримання двох автомобілів із незаконно зрубаною деревиною.

Крадіжка дуба

Зрізані сосни. Фото ГУ Нацполіції

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі