Події

У Житомирській області єгер держпідприємства 6 років «піднімав» власний бізнес та заробив мільйони

27 July 2016, 12:35

За позовом прокуратури Житомирської області та Служби безпеки України в області судом визнано винним єгеря державного лісогосподарського підприємства у скоєнні корупційного правопорушення. 

Про це повідомляють на сайті прокуратури Житомирської області.

«Постановою Богунського районного суду м. Житомира посадову особу притягнуто до відповідальності у виді штрафу на суму 5 100 грн із конфіскацією одержаного ним від підприємницької діяльності доходу на суму майже 4 млн грн. Установлено, що працюючи на посаді єгеря держпідприємства з березня 2011 року, він одночасно (із 2007 р. зареєстрований як підприємець) займався підприємницькою діяльністю, пов’язаною із лісопильним та стругальним виробництвом, посередництвом у торгівлі деревиною, будівельними матеріалами, оптовою торгівлею деревини і будматеріалами у тому числі і за кордон. За інформацією фіскальної служби, протягом другого півріччя 2015 та 1 кварталу поточного років посадовець одержав від підприємництва дохід на загальну суму понад 3 975 600 грн. Таким чином єгер, будучи службовою особою державної охорони природно-заповідного фонду та одночасно здійснюючи підприємницьку діяльність, від якої одержував прибуток, порушив обмеження п.1 ч.1 ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції», – йдеться в повідомленні.

Органами прокуратури забезпечено розгляд адміністративного протоколу про вчинення адміністративного правопорушення за ст. 172-4 ч.1 КУпАП у суді, за результатами якого єгеря визнано винним та притягнуто до відповідальності. 

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі оштрафували директора ЖЕКу, який підписав з власною фірмою договір про озеленення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі