Влада

Сергій Машковський оглянув, як видобувають каміння на підприємствах Житомирської області

28 July 2016, 14:45

Вчора, 27 липня, у рамках робочої поїздки до Малинського району, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський оглянув ПАТ «Малинський каменедробильний завод» (МКДЗ), ПрАТ «Пинязевицький кар’єр» та ТОВ «Юнігран-Сервіс».

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської ОДА.

«Малинський каменедробильний завод це одне із зразкових підприємств не лише нашої області, але й усієї України. Якщо таких підприємств буде більше на державному рівні, то Україна буде справжньою європейською країною. Тут присутня дуже серйозна економічна складова – ми не стали сировинною базою для постачальників, а маємо повний цикл виготовлення готової продукції. Супутні послуги теж не лише для внутрішнього користування, а є конкурентоспроможними і виходять на європейський ринок», – зазначив керівник області.

Всі ці підприємства відносяться до групи компаній «Юнігран», тому дуже тісно між собою співпрацюють.

«МКДЗ допомагає забезпечувати соціальну складову у районі (створено стадіон, будується церква тощо) та є одним з найбільших платників податків – близько 19 млн грн у рік. Його продукція акредитована на європейський ринок, хоча найбільшим  споживачем залишається Україна. Завод виготовляє щебінь, відсів (митий), бутовий камінь, а також випускає якісну тротуарну плитку. Підготовку скельних порід для видобутку на Малинському та Пинязевицькому кар’єрах ведуть буро-вибуховим методом із залученням ТОВ «Юнігран-Сервіс». При цьому вибухові роботи проводяться з використанням високоефективної емульсійної вибухової речовини, яку виготовляють на цьому ж підприємстві. Вибухівка є нешкідливою, а її виробництво – екологічно чистим», – йдеться в повідомленні.

Сергій Машковський зазначив, що  буде сприяти розвитку таких підприємств.

«Підприємства, які ми оглянули – це флагман каменевидобувної галузі України. Дуже приємно, що вони знаходяться на території Житомирської області. Я, як головний менеджер області, маю робити все можливе, щоб сприяти успішному розвитку таких підприємств. Наше головне завдання, щоб інвестор, який приходить до нас, успішно працював на Житомирщині, тому що це наповнення доходної частини наших місцевих бюджетів», – наголосив Сергій Машковський.

Нагадуємо, що вчора керівник області оглянув щебеневий кар’єр.

Як повідомляв Житомир.info, 15 липня голова ОДА оглянув, як у 4 районах Житомирської області витрачають кошти державного фонду регіонального розвитку.

Фото прес-служби Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі