Влада

Прокурор Житомирської області переконаний, що чутки про причетність політиків до видобутку бурштину поширюють ЗМІ

28 July 2016, 16:32

Проблему нелегального видобутку бурштину неможливо подолати силовими методами. Таку думку 28 липня під час брифінгу в приміщенні обласної прокуратури висловив прокурор Житомирської області Любомир Війтович.

За словами головного прокурора регіону незаконний видобуток бурштину потрібно легалізувати.

«Таких, доповідаю вам, загрозливих масштабів, як в інших областях, в Житомирській області немає. Постійно, щодня мені приносять зведення. Ситуація під контролем. Але силовими методами ми не вирішимо проблему. Ці методи повинні бути, але це питання має бути вирішено на законодавчому рівні. Ми з нетерпінням чекаємо прийняття закону. І ми можемо здогадуватись, якісь думки з цього приводу висловлювати, у нас навіть хотіли створити комунальне підприємство, але у нас нема для цього правових підстав, але ще раз повторюю, що проблему можна вирішити тільки легалізувавши незаконний видобуток бурштину. Це моя особиста думка, і її підтримує більшість фахівців і інших представників правоохоронних органів», - розповідає прокурор Житомирської області Любомир Війтович.

Відповідаючи на питання журналістів, стосовно причетності впливових політиків до видобутку бурштину прокурор області сказав, що усе це чутки, а розповсюджують їх засоби масової інформації.

«Я, як всі громадяни України, читаю пресу і дивлюсь телебачення. Тобто там постійно звучать прізвища деяких політиків, народних депутатів, які нібито мають причетність до видобутку бурштину. На жаль, в нас серед тих кримінальних проваджень, які розслідуються і по інформації, яка в установленому законом порядку перевіряється, у мене нема таких даних, які б свідчили про зацікавленість тої чи іншої особи. Є це тільки на рівні чуток. В Житомирі багато ходить різних чуток. Крім того, це тільки в засобах масової інформації. Я в своїй роботі маю спиратись тільки на факти», - сказав прокурор Житомирської області.

Нагадаємо, губернатор Житомирської області хоче політати над бурштиновими копанками і чекає жорстку операцію силовиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі