Місто

Житомирські університети отримали від абітурієнтів майже 16 тисяч заяв

29 July 2016, 16:15

Прийом заяв від абітурієнтів на вступ до вищих навчальних закладів завершився 27 липня. До житомирських вузів для вступу на перший курс надійшло майже 16 тисяч заяв.  

Про це Житомир.info розповіли в приймальних комісіях вищих навчальних закладів Житомира.

«На перший курс надійшло 6 127 заяв. Загалом всіх близько 12 тисяч. Ми чекаємо поки Міністерство освіти і науки зробить списки рекомендованих на державну форму навчання. На спеціальність «Хімія» наш навчальний заклад 5 у рейтингу навчальних закладів по кількості поданих заяв після Шевченка, Каразіна, Львівського національного університету», – зазначили в приймальній комісії ЖДУ ім. Івана Франка.

Стати студентами-першокурсниками Житомирського національного агроекологічного університету виявили бажання понад 5 тисяч абітурієнтів.

 «Для вступу на перший курс подали заявки 5 200 абітурієнтів», – сказали в приймальній комісії.

Найменше заяв для вступу на перший курс надійшло до Житомирського державного технологічного університету.

«Взагалі, було надіслано 7650 заяв. На перший курс до нас подало 4 100 заяв, в тому числі до них мають ще добавити 405 заяв це на базі молодшого спеціаліста. Тобто, вони всі вступають на освітній рівень бакалавра. На разі у нас уже оприлюднені рейтингові списки, списки  рекомендованих по спеціалісту і магістру та вступників на базі молодшого спеціаліста, і зараз у нас іде зарахування. Якщо говорити про перший курс, то відток заяв, можна сказати нульовий» – розповіли в приймальній комісії ЖДТУ.

На сайті Міністерства освіти і науки України повідомляють, що вже 1 серпня абітурієнти знатимуть, чи змогли вони отримати місце державного замовлення.

«З 28 липня по 1 серпня – до  оприлюднення результатів – електронна система аналізуватиме дані вступників за алгоритмом автоматичного розподілу. Цьогорічне нововведення -  принцип «місце йде за абітурієнтом» - дозволяє на 25% збільшити кількість бюджетних місць для університетів. До 18 години 5 серпня 2016 р. абітурієнти, які отримали статус «рекомендовиний до зарахування на навчання за бюджетні кошти» - тобто місце держзамовлення – повинні привезти оригінали документів (відповідно до переліку, встановленого ВНЗ) в приймальну комісію. 6 серпня будуть оприлюднені списки зарахованих на бюджетні місця. Абітурієнти, які не отримали місце держзамовлення, до 10 серпня можуть написати заяву на вступ на контракт», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у Міністерстві освіти радять абітурієнтам не поспішати писати заяву на контракт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі