Влада

Антимонопольний комітет оштрафував компанію «Житомиробленерго» майже на 4,5 тис. грн

29 July 2016, 16:58

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» за зловживання монопольним становищем.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

«До відділення надійшло звернення Коростишівської районної спілки споживчих товариств в частині повідомлення про припинення подачі електричної енергії у зв’язку з невиконанням договірних зобов’язань, а саме, наявності заборгованості за нарахування по акту за порушення Правил користування електричною енергією, затверджених постановою НКРЕ від 31.07.96 № 28. В ході розгляду звернення відділенням встановлено, що дії ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» в особі Коростишівського РЕМ, які полягають у безпідставному висуненні вимоги щодо оплати Коростишівською райспоживспілкою заборгованості у розмірі 14 977,72 грн по акту про порушення Правил користування електричною енергією від 13.01.2016 та надсиланні повідомлення про припинення подачі електричної енергії від 21.04.2016 через наявність зазначеної заборгованості, є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем шляхом вчинення дій, що можуть призвести до ущемлення інтересів суб’єкта господарювання, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку», - йдеться у повідомленні.

У відділенні зазначають, що ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» в особі Коростишівського РЕМ визнало порушення законодавства про захист економічної конкуренції, але не припинило його.

«На ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» накладені штрафні санкції у розмірі 4 493,00 (чотири тисячі чотириста дев’яносто три) грн. та зобов’язано припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом скасування санкцій, нарахованих Коростишівській районній спілці споживчих товариств  по акту про порушення Правил користування електричною енергією. Штраф підлягає сплаті у двомісячний термін», - резюмує прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2016 року ПАТ «Житомиробленерго» погрожувало відключити світло споживачам, які не придбали нові лічильники, а на початку липня цього ж року відключило від електроенергії Миропільську паперову фабрику разом з очисними спорудами, якими користується пів селища. 14 року подачу електроенергії відновили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі