Культура

У Новограді-Волинському визначили лауреатів премії ім. Лесі Українки та конкурсу художнього слова

1 August 2016, 12:54

29 липня у місті Новоград-Волинський Житомирської області визначили лауреатів обласної літературно-мистецької премії імені Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки).

Про це на своїй сторінці у Facebook 1 серпня написав директор Житомирського обласного краєзнавчого музею Роман Насонов.

«Цьогорічними лауреатами обласної літературно-мистецької премії імені Лесі Українки стали:

Номінація "Література"
- Цимбалюк Григорій Миколайович.

Номінація "Образотворче мистецтво"
- Аксьоненко Наталія Олегівна;
- Лелях-Бегутова Світлана Мефодіївна.

Номінація "Музична культура та виконавська майстерність"
- Народний аматорський (драматичний) театр Ємільчинського районного будинку культури;
- Народний камерний хор вчителів школи мистецтв м. Новограда-Волинського.

Номінація "Дослідження і пропаганда творчої спадщини Лесі Українки"
- Гудзь Леся Архипівна», - йдеться у дописі.

На сайті Новоград-Волинської мерії названі імена переможців ХІ Всеукраїнського конкурсу виконавців художнього слова ім. Лесі Українки, який відбувся 29 липня у музеї родини Косачів.

«Цього року участь у заході взяли 19 учасників з міста Новограда-Волинського та інших міст України, а саме: Маріуполя, Харкова, Миколаєва, Луцька, Івано-Франківська, Києва, Житомира, Олевська, Хмельницького та Рівного. Учасники конкурсу представили 16 композицій. (…) Першу премію отримала Петренко Лілія з Харкова, яка виконала композицію «Роберт Брюс, король шотландський», друге місце розділили Самарський Михайло м. Київ, який декламував уривок з драми «На полі крові» та Цьомик Галина з м. Рівне, виконавши літературно-музичну композицію «Тебе нема, але я все з тобою», третє місце посіла Красєва Ірина м. Новоград-Волинський, яка виконала вірш «Ave regina!». Головну нагороду – гран-прі здобула Корницька Лідія з м. Хмельницького, виконавши уривок з вистави за творами та листами Лесі Українки «Лесині листи», - інформує сайт мерії.

Переможцям Всеукраїнського конкурсу вручили грошові премії, дипломи та цінні подарунки. Учасники отримали дипломи за участь у конкурсі виконавців художнього слова ім. Лесі Українки та подарунки.

Як повідомляв Житомир.info, у м. Новоград-Волинський Житомирської області 29-31 липня 2016 року відзначили щорічне Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела». Напередодні свята мер міста зібрав підприємців, щоб обговорити формат свята та попросити грошей.

Фото з сайту Новоград-Волинської мерії

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі