Суспільство

У Житомирській області понад три сотні безробітних підписали контракт зі ЗСУ

2 August 2016, 12:29

З січня по червень 2016 року центри зайнятості Житомирської області направили до військкоматів 303 особи з числа відвідувачів, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом.

Про це 29 липня повідомив відділ інформаційної роботи Житомирської обласної служби зайнятості.

«З них 97 осіб були зняті з обліку у зв’язку з прийняттям на службу, у тому числі 76 демобілізованих учасників АТО. Очікується, що за підсумками липня лави контрактників поповнять близько сотні нині безробітних жителів області», - йдеться у повідомленні.

У службі зайнятості зазначають, що протягом липня 2016 року в центрах зайнятості Житомирської області відбулось 30 семінарів та ярмарків вакансій, до яких було залучено 598 потенційних кандидатів на контрактну службу в Збройних силах України. Найактивніше цього місяця відбір майбутніх воїнів-контрактників серед зареєстрованих в центрі зайнятості громадян проводився у Баранівському районі, де до заходів було залучено 110 безробітних.

«З метою забезпечення поінформованості осіб, які звертаються до центрів зайнятості, щодо можливості проходження військової служби за контрактом та про наявні вакансії у Збройних силах України, у центрах зайнятості здійснюється трансляція відеороликів, наданих Генштабом ЗСУ. Трансляція кожного з 4-х роликів відбувається не рідше ніж 5 разів на день у найактивніші години прийому - на моніторах у залах центрів зайнятості, а також під час активних заходів з учасниками АТО. Також на інформаційних стендах в центрах зайнятості розміщена надана військкоматами рекламно-агітаційна продукція (плакати) про можливість проходження військової служби за контрактом», - інформує відділ інформаційної роботи.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2016 року статус безробітних мали 1300 демобілізованих АТОшників з Житомирської області. Станом на 4 липня 1220 військовослужбовців області підписали контракт зі Збройними Силами України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі