Україна

У "Батьківщині" пояснили голодування Савченко

2 August 2016, 16:07

У парламентській фракції "Батьківщина" розцінюють оголошення про голодування своєї колеги Надієї Савченко як акт відчаю, але сподіваються, що ця заява переконає українське і світове співтовариство, що ситуація зі звільненням заручників загрозлива.

Про це сказав заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Фракція ніколи не підтримувала її голодування в кремлівських катівнях. Ми вважаємо, що її здоров'я – набагато цінніше. З її боку це (оголошення голодування) – акт відчаю", – сказав Соболєв.

Він зазначив, що Савченко не може впливати на процес звільнення українських заручників з території РФ і окупованій частині Донбасу, і не бере участі в відповідних переговорах.

За словами Соболєва, таким чином Савченко намагається звернути увагу на проблему звільнення українців.

"Думаю, що після її заяви світове співтовариство, українська спільнота прийдуть до тями і зрозуміють, що ситуація загрозлива, і потрібно знаходити якісь нові форми, щоб обмін заручниками все-таки був проведений", – заявив політик.

Разом з тим, на питання, чи братиме участь партія "Батьківщина" в анонсованій Савченко на 8 серпня акції біля Адміністрації президента, Соболєв відповів, що почув від своєї колеги цю інформацію лише під час прес-конференції і фракція поки не обговорювала це питання.

Тим часом він запевнив, що партія "Батьківщина" буде робити все необхідне для звільнення українських заручників.

Соболєв підкреслив, що заява Савченко про готовність їхати на непідконтрольну Україні частину Донбасу для переговорів з лідерами окремих районів Донецької та Луганської областей – це її власна ініціатива, а не позиція партії.

"Вона цю позицію заявила власне як Надя Савченко: не як представник" Батьківщини ", ні як народний депутат, ні як уповноважений урядом, президентом або переговорної місією", – сказав заступник голови фракції.

Як повідомлялося, Савченко на прес-конференції 2 серпня заявила, що з середи оголосить голодування, протестуючи проти "бездіяльності влади та світу" в питанні звільнення українських заручників.

Вона пообіцяла голодувати до досягнення результату, зокрема – розблокування процесу обміну політв'язнів з Росією.

Також вона закликала матерів та родичів українських заручників у Росії прийти 8 серпня на Банкову і вимагати звіту президента про прогрес у питанні їхнього звільнення.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі